İşte Cenk Tosun'un açıklamaları: 

"Tesislerimiz kapalı olduğu için videolu idmanlar yapıyoruz. Sakatlığımın üzerinden 2 ay geçti. Yavaş yavaş şişlik indi, ödem kalmadı.Harketlerim kısıtlıydı başta. Artık daha rahatım. Bsiklet kullanabiliyorum. Elimden geldiğinde güçlenip, sonrasında sahalara geri dönmek istiyorum.

Gidip tesislerde tedavi olamıyorum. Sakatlığımdan sonra fizyoterapistim geliyordu. Ancak sonrasında corona çıktı. Diz sakatlığından sonra adaleyi yeniden şişirmek çok zor oluyor. Biz de adalemi büyütmeye çalıştırıyoruz. Normalde diz sakatlıkları ve bağ sakatlıkları 6 gibi bir sürede iyileşir. Ben hiçbir şey için acele etmeyeceğim. normal seyrinde düzelene kadar bekleyeceğm sonrasında Everton'da forma yarışına gireceğim.

Crystal Palace dönemi çok kısa ama güzel geçti. Takım arkadaşlarım ve taraftarlar beni çok sıcak karşıladı. Manchester City'e attığım gol, aldığımız galibiyetler çok güzeldi.

İnsanlarımız beni çok destekliyor, gururlanıyorum. Hem sosyal medyada hem de dışarıda çok güzel mesjlar alıyorum. Everton'un maçlarını izlemeyen vatandaşlarımız, maçları izleyip ana mesajlar atıyorlar. Bu beni çok seviniriyor. 

Everton'da taraftarla aramız çok iyi. Benim için beste yaptılar. Tosun Paşa diyorlar bana burada. Everton'da daha çok forma giymek istiyorum. Daha çok oynamak için Crystal Palace'a gittim. Ama orada da büyük şanssızlık yaşadım." 

duhuliye.com