İşte Deniz Çoban'ın değerlendirmeleri:

Sağlıkla ilgili problemlerin tamamen aşılarak, sağlıklı bir ortamda maçların oynanması ilk öncelik olmalıdır. Futbol için sağlıklı şartlar oluştuğunda, öyle ya da böyle yarım kalan ligin bitmesinden yanayım. Yarım kalan bir ligin tescili ya da yok sayılması kabul edeceğim bir durum değil. Ligin bitmesi için az bir süre kalmıştı. Play-Off için hangi zaman dilimi düşünülüyorsa, o sürede lig tamamlanabilir.

‘Nalıncı keseri gibi...’
Her türlü çözüm yoluna itiraz eden bir kesim mutlaka olacaktır. Üretilecek çözüm yolunu kendisi için avantajlı bulanlar destekleyecekken, kendileri için dezavantajlı görenler karşı çıkacaktır. Herkes ‘ adaletli’ olanı değil, kendisi için avantajlı olanı tercih edecektir.

Dilerseniz ortaya atılan çözüm önerilerinin kimlerden geldiğine, o kesimlerin temsil ettiği takımların ligdeki sıralamasına ve hedeflerine; en nihayetinde de çözüm önerilerine bakın! Aklıselim olanları ayırt ederek söylüyorum, ‘nalıncı keseri’ gibi büyük bir kesim kendine yontuyor.

‘Menfaat konusuna dikkat’
Doğudaki deprem felaketi sonrası o bölgede bulunan Süper Lig’ den Bölgesel Lig’e kadar birçok takım felaketten etkilenirken, sadece düşme potasındaki takım TFF’ ye ligden çekilme talebi iletti ve kabul edildi. Hem de aynı ilin bir başka takımı lige devam ediyorken...

Yarınlar için umut besleyen ve en kötüsünü aklına getirmemeye çalışan birisi olarak; bitmemiş ligin, başlayacak ligin önünde oynanmasını mantıklı buluyorum. Takım kadrolarıyla ilgili yapılacak titiz bir statü ve güzel bir organizasyonla bu yöntemi en akla yatkın metot olarak görüyorum. Birçok kulübün ‘ angarya’ olarak gördüğü Türkiye Kupası önümüzdeki yıl oynanmaz ve eksik kalan ligi oynatmak için süre kazanılmış olur.