İşte Gökhan Dinç'in açıklamaları: 

"SADECE 3 PUAN KAZANMADI, SAVUNMA..."

"Sergen Yalçın, Beşiktaş'a geldiğinden bu yana hep oynayan, hücum yapan, gol atmaya çalışan bir oyun sistemi vardı. Geçen sene Beşiktaş savunma yapamadığını birçok maçta gördü. Savunma yapmayı çok sevmeyen bir takım Beşiktaş. Sergen Yalçın'ın elindeki kadro da çok savunma yapabilme özelliğine sahip değil. Dün Beşiktaş sadece 3 puan kazanmadı. Aynı zamanda 10 kişi kalmış takımla da hem savunma yapabildiğini gösterdi hem de savunma yaparken yüzde 100 birçok gol pozisyonu da buldu. Onlardan bir tanesini atsaydı belki de maçın fişini çekebilecekti. Beşiktaş'ta kazanımların bir tanesi 3 puan, bir diğeri de savunma yapabilme öz güveninin de kazanılmış olması." 

"BATSHUAYI ÇOK CAN YAKACAK"

"Batshuayi, çok hızlı, çok güçlü, çok diri, çok fazlasıyla can yakabilecek bir golcü görüntüsü verdi. Ama Alex Teixeira'nın gol haricinde fazla yaptığını görmedim. Çok maç eksiği var. Maç eksiğini giderene kadar sabırla beklemek lazım. Ama vuruşu çok kaliteli bir oyuncu olduğunu da gösterdi. Zaten bildiğimiz de bir oyuncu. Ama Batshuayi başta da dediğim gibi çok can yakacak gibi gözüküyor. Ya rakiplerin canını yakacak ya da kaçırdıklarıyla Beşiktaş taraftarının saçını başını yolduracak. Ama her zaman dediğim bir şey var; Avrupa'dan gelen oyunculara verilen paraların karşılığını hangi takım olursa olsun mutlaka almak lazım. İnşallah Batshuayi de aldığı paraların hakkını fazlasıyla verir.

"TÜRKİYE'YE HER ŞEY OLUYORSUN, REZİL OLMUYORSUN!"

Türkiye'de her şey oluyorsun ama rezil olmuyorsun. Beşiktaş maçında Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK'si normal şartlar altında derhal istifa etmeli. Çünkü bu kuralı yardımcı hakemlerine bile anlatamamışlar. Kimse bunun üstünü örtmeye çalışmasın, bu tarihi anlamda bir skandaldır. Bu Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşansa sadece hakem değil, o hakeme o eğitimi vermeyenler de istifa eder. Ancak bunun da üstü örtülecektir.

"SERGEN HOCA VE YARDIMCILARI DA BİLMELİYDİ"

"Bir de şu da var; bu kuralı Sergen hoca ve yardımcıları da bilmeliydi. Bunu da göz ardı etmemek lazım. Ama sen hakemsin ve sana bir şey danışılıyorsa bunun doğru yanıtını vermelisin. Bunu ilk olarak senin bilmen gerek. Kural hatası olsa kim bilecek ondan başka?"

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ