Çoğu insan Galatasaraylıların, Beşiktaşlıların, Trabzonsporluların ya da Fenerbahçelilerin birbirine benzediğini düşünmüştür. Siz bile tuttuğunuz takımın özelliklerini ve ya bakış açılarını kendinizde görmez misiniz?

GALATASARAY TAKIMINI TUTANLAR NASIL BİR KİŞİLİĞE SAHİPLER?

1905 yılında Kurulan Galatasaray Futbol Takımı Galatasaray Lisesi'nden çıkma bir takımdır. İlk şampiyonluk sevincini 1907-1908'de yaşamış olan Galatasaray takımını tutanlar çoğunlukla her ortamda kendisine rahatlıkla yer bulabilen bir yapıya sahiptir. Sevecen bir yapıya sahip olan Galatasaraylıların siyasi duruşları sevecenlikleri ile zıt bir şekilde biraz cool kalabilir.

GALATASARAYLILARDA EN DİKKAT ÇEKEN YAN FEVRİ ÇIKIŞLARI

Galatasaray futbol takımını tutanların en büyük zafiyetleri fevri çıkışlarıdır. Unutmayın ki bu fevri çıkışlar sizi yarı yolda bırakabilir. Galatasaraylıların pozitif yanı önce çevrelerinde gözlem yapıp sonra konuşmalarıdır. Tüm insanlar şunu bilmelidir ki Galatasaraylılar gözleri ile görmediklerine asla inanmazlar. Mutlaka gözleri ile görmeleri gerekir.


BEŞİKTAŞ TAKIMINI TUTANLAR NASIL BİR KİŞİLİĞE SAHİPLER?

1903 Mart'ında özel bir izinle Bereket Jimnastik Kulübü kuruldu. İşte bu kulüp bugünkü Beşiktaş'ın temelini attı. 1908'de Meşrutiyet'in ilanıyla çok daha serbest sportif hareketlerde bulunan Bereket Jimnastik Kulübü'nün bur özgürlüğü kısa sürdü. 13 Nisan 1909'daki Hicri takvimla 31 Mart 1325'te yaşanan 31 Mart ayaklanmasından sonra Edirne'de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul'a geldi. 31 Mart Olayı'nın bastırılmasından sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı'nın yolları Bereket Jimnastik Kulübü sporcuları ile kesişti. Eskrim hocası olan Fuat Balkan, Beşiktaş Ihlamur'daki evinin altını Bereket Jimnastik Kulübü'ne tahsis ederek kulübün adını da Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, boks, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi.

Bu kısa girişten bile Beşiktaş'ın siyasi bir tavrı olduğunu çıkarmışsınızdır herhalde. Beşiktaşlılar için hayatta hiç bir şey olmazsa olmaz değildir. Her şeyin ve herkesin yeri doldurulabilir. Belirli sınırlar olduğunu bilen ve bu sınırların içinde kalmayı tercih eden Beşiktaşlılar anın tadını çıkarabilen nadir insanlardandır.

BEŞİKTAŞLILARIN AH ŞU HUYLARI DA OLMASA NE GÜZEL OLURDU

Beşiktaşlılar pratik zekaları ve duruşları ile herkesi kendisine hayran bırakırken çok çabuk gaza gelmeleri nedeniyle bir çuval inciri berbat edebiliyorlar.

TRABZONSPOR TAKIMINI TUTANLAR NASIL BİR KİŞİLİĞE SAHİPLER?

Türk futbolunun en genç takımı olan Trabzonspor Kulübü 1967 yılında kuruldu. Şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu kulübüdür. Trabzonsporlular yaşamayı ve eğlenmeyi bilen insanlar olarak öne çıkıyorlar. Vazgeçemedikleri inatları olsa da Trabzonsporlular girdikleri her ortamda eğlendiren ve bu nedenle birer neşe kaynağı olan insanlardır.

TRABZONSPORLULARIN EN KÖTÜ YANI FARKLILIKLARI

Trabzonspor taraftarlarının en dezavantajlı oldukları yanları ise farklılıklarıdır. Bu farklılıkları ilk başta ortamlara girmelerinde sıkıntı çıkarsa da çevrelerine kendilerini kolayca kabul ettirebiliyorlar.

FENERBAHÇE TAKIMINI TUTANLAR NASIL BİR KİŞİLİĞE SAHİPLER?

1908 yılında Fenerbahçe'de kurulan Fenerbahçe Spor Kulübü, bir semt takımı olarak kuruldu. Semt takımı olan Fenerbahçeliler genellikle duyguları ile değil de mantıkları ile hareket eden insanlardır. Güçlük görünmek Fenerbahçelilerin bir anlamda zafiyetidir o nedenle de zayıf taraflarını her zaman saklarlar. Bazen dünyanın en katı ve ketun insanı olan Fenerbahçeliler bazen de dünyanın en merhametli insanları olabiliyorlar. İşte bu tutarsızlık da Fenerbahçelilerin olumsuz tarafı.