Tüzük değişikliği konusunda değerlendirmelerde bulunan Aksoy, Radyospor'a yaptığı açıklamalarda ”4 maddeyi görüşeceksek oraya niye gidelim?” ifadelerini kullandı.

İşte Hakan Aksoy'un yaptığı açıklamalar.

"Tüzük, Beşiktaş'ın lehine değişmelidir"

Tüzük konusunda neler görüşülecek bilmiyoruz. Gündemde dolaşan bazı maddeler var. Haftalardır arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Beşiktaş’a nerede yararlı oluruz buna bakıyoruz, inceliyoruz. Arkadaşlarla oluşturduğumuz bir birlik var. Biz tarafsız bir yönetim istiyoruz. Oraya gelen insanların tamamen Beşiktaş lehine olacak şekilde hareket etmesini istiyoruz. Ali Rıza Dizdar’ın da başkanlığını destekliyoruz. Biz, tüm maddelerin konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Tüzüğün, Beşiktaş lehine değişmesini istiyoruz. Bu Beşiktaş’ın anayasasıdır. Her hüküm Beşiktaş’ı ilgilendirir.

"Yöneticiler bir şeyler katmaya mı geliyor, satmaya mı?"

Satış hakkının verilmesi, yöneticinin aylığa bağlanması, af konusu… Çeşitli maddeler var. Beşiktaş, şampiyonluklar kazandı ve üst düzey gelirler elde etti. Buna istinaden halen borcun artması bizi rahatsız ediyor. Yönetimin satış hakkı isteme yerine, biz bu gelirleri nasıl doğru kullanırız diye düşünüyoruz. Yöneticiler bir şeyler katmaya mı geliyor, satmaya mı geliyor? Ben de yöneticilik yaptım ve Beşiktaş’a hayatımı verdim. Aylık denildiğinde bunu sorguluyorum. Aylık alan yönetici mi önemli, para kazandıran yönetici mi önemli? Bunun altını çizmek istiyorum.

"4 madde konuşulacaksa gitmemizin bir anlamı yok"

Eğer sadece 4 madde tartışılacaksa bizlerin gitmesine gerek yok. Tüzük değişikliği, yönetimin lehine mi değişir, Beşiktaş’ın lehine mi değişir? Sadece 4 madde tartışılmamalı. Tüzükteki adresimiz neresi görünüyor? Biz açıklama bekliyoruz. Gündem budur denilmeli. Eğer 4 madde dahilinde tartışmalar olacaksa bunu ilan etsinler ve kendi aralarında yapsınlar o zaman bunu.

"Ne gibi bir savaş var ki insanlar o gitsin, bu kalsın diyor?"

Bir şeyi açıkta bırakırsanız, milyonların olduğu camiada her şey konuşulur. Bu seçim 6 aylık seçim mi, yoksa 3 yıllık seçim mi? Bunun açıklanması lazım. Biz yönetici arkadaşlarla sürekli konuşuyoruz. Ne olduğunu bilmek istiyoruz. Başkan bir kanala çıktığında konuşsun ve anlatsın. Biz bilelim. Biz oraya niye geliyoruz? 4 madde ise katılmayalım. Yönetimin küçülmesi deniyor. Biz her branşta çok mu başarılıyız? Bu branşlara bakacak insanların uzmanlığına bakarak belirlemek gerekiyor. Ne gibi bir savaş var ki insanlar o gitsin, bu kalsın diyor. Biz tarafsız bir yönetim istiyoruz. Tüzüğün A’dan Z’ye görüşülmesini istiyoruz. Biz 1903 Birliği Derneği olarak herkesin Beşiktaş’a sahip çıkmasını istiyoruz.

"Tüzük var olan yönetim için değil, kulübün menfaati için değişir"

Dernek olarak da bireysel olarak da söylüyorum; bütün Beşiktaş Dernekleri Beşiktaş’ın lehine konuşmalı. Tüzük tarihi bellidir. Herkesin katılması gerekiyor. Var olan yönetimlere göre tüzük değişmez. Bu babamın oğlu da olsa böyle. Beşiktaş’ın lehine ne görüşülecekse, kulübün menfaati neyse ona göre karar vereceğiz.

"Baskın seçim bile kibar bir ifade"

Başkan adayları var. Aziz Çankırı bireysel olarak konuşmalar yapıyor. Bizim de toplantılarımız oluyor. 1 ay dahilinde yönetim seçimi olabilir mi? Baskın seçim bile kibar kalıyor. Bir rahatsızlık var. Bunun takıma yansıması da var. Takıma ve hocaya inanıyoruz. Mesela; Bursaspor maçını tartışıyoruz. Takım, bitse de gitsek havasına girdi. Hoca müdahil olmadı o görüntüye. Var olan bir yönetici, hocayı eleştiren bir yazıya beğendi tweeti atıyor. Yönetici, beğenmiyorsa çıksın açıklasın. Bir komedi yaşanıyor.

"Tüzüğü lehlerinde yapabilmek için uğraş veriyorlar"
Kurum aleyhine, kurumu temsil eden birine eleştiri yapılıyor sen de beğeni atıyorsun. Sormazlar mı adama? Yönetimde bir kaos var. Tüzüğü tamamen kendi lehlerinde yapabilmek için uğraş veriyorlar. Samimi olduklarına inanmıyorum. Ben yönetimdeyken de lakabım, adım bellidir. Taraftar olmayan buraya gelmesin demişimdir hep. Beşiktaş’a herkesin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum.

"VAR sistemi şu ana kadar var mı, yok mu anlayamadık!"

Kaç haftadır VAR uygulaması var. VAR sistemi geldi diye seviniyoruz. Ama şu ana kadar var mı, yok mu anlayamadım. Spor medyası bunu incelesin, görsün. Spor medyasından ricam bunun incelenmesi. Artının da eksinin de söylenmesi gerekiyor. Eksi ise biz camia olarak özür dileriz.

Haber Kaynağı: Ajansspor