Galatasaray'da şampiyonluk etkisi

Forma satış rakamlarında liderliğin elinde bulunduran takım Galatasaray. 'Bir önceki sezon şampiyon olan takım, en fazla formayı satar' kuralı da bu sezon da hayata geçmiş gibi görünüyor. Cim Bom, şampiyonluk yarışında havlu attığı 2019-2020 sezonunda Süper Lig takımları arasında en fazla formayı taraftarıyla buluşturan ekip.

Galatasaray: 224 bin 615

Galatasaray, Gsstore ve online kanallar üzerinden yaptığı satışlarda 200 bin barajını aşan tek kulüp oldu. Sarı-Kırmızılı kulüp, resmi verilere göre 224 bin 615 adet forma satarak, gelir sağladı. Ligin geride kalan kısmında bu rakamın çok fazla artması beklenmiyor.

 

Beşiktaş 200 bin barajını aşamadı

Galatasaray'ın ardından forma satışında ikinci sırada yer alan takım Beşiktaş. Çalkantılı bir sezon geçiren ve lig ortasında Abdullah Avcı-Sergen Yalçın değişimine giden Beşiktaş, 200 bin barajını aşamadı.



Beşiktaş: 174 bin 128 forma

Avrupa kupalarına katılım için lig sıralamasında üçüncülüğü hedefleyen Beşiktaş şu ana kadar 174 bin 128 adet forma satarak, ezeli rakiplerinden Fenerbahçe'yi geride bırakmayı başardı. Beşiktaş'ın final haftalarındaki başarılı saha performansları forma satışlarına olumlu yansıyabilir.

Fenerbahçe 3. sırada

Fenerbahçe ise forma satış rekabetinde üçüncü sırada yer aldı. Geçen sezonu mumla arayan Sarı-Lacivertli kulüp, hedefi olan şampiyonluktan uzaklaştıkça forma sahiplendirme sorunu yaşadı. Fenerbahçe, mevcut satış rakamları ise iki ezeli rakibi; Galatasaray ve Beşiktaş'ın gerisinde yer alıyor.

Fenerbahçe: 169 bin 376 forma

Fenerbahçe, sezonun geride kalan bölümünde 169 bin 376 adet forma satmayı başarabildi. Seviyelerin bu düzeyde kalmasının sebebi elbette saha performansı. Öte yandan Sarı-Lacivertli futbolseverlerin bu sezon kullanılan formalarla ilgili beğeni sorunu yaşandığı da gözlemleniyor.

Fanatik