Farklı renklere gönül verenler, Süper Lig’in en iyi futbolunu Beşiktaş’ın oynadığını söylüyor. Valla haklılar.
Eee, bu kadar beğeni olursa, nazar değer nazar!

Alanyaspor öyle hafife alınacak bir ekip değil... Ligimize renk katan takımlardan birisidir. Özellikle forvette, öyle etkili kramponlar var ki, açık verdiğiniz anda faturayı keserler. Ancaak, bırakın kesmeyi, fırsatları kaçırma konusunda adeta birbirleriyle yarıştılar, klaslarına gölge düşürdüler.

Böylesi bir rakip karşısında düşünün Ghezzal’ın daha birinci dakika dolmadan attığı şut, yan direkte patladı. Bitmedi, Cenk Tosun ve Welinton’un da direkten dönen toplarına ne demeli? Bu da eder size üç direk!
Buna şanssızlık mı, yoksa nazar mı diyeceğiz! Valla gitsinler, ailecek kurşun döktürsünler.


Keyif ve heyecan veren bir ilk yarı izledik. Şutlar, direkten dönen toplar, Alanya’nın yüzde yüzlük yakaladığı, atamadığı pozisyonlar...

Tosun Paşa, yani Cenk kardeşimiz testi negatif çıktı, 11’de şans buldu. İnönü’de 3 yıl 4 ay sonra Atiba’nın indirdiği topta ona dokunmak kaldı, ilk golünü attı.

Elbette, Alanya’da Juanfran ve Bareiro’nun pozisyonları da netti, atamadılar! Ancak Juanfran’ın pozisyonu önleyen Ersin’in olduğunu da anımsatalım.

Gelelim 24. dakikaya... Cenk Tosun sağdan indi, ceza alanına girdi, iki savunmacının makasından geçemedi! Bana göre penaltının babası! Gelin görün ki, ne orta hakem ne de VAR bu tartışılacak pozisyona dikkat çekti!
Maalesef bazı hakemler Beşiktaş’a öyle rahat sarı kart çekiyorlar ki, şaşırmamak elde değil. Eeee nasıl olsa, ‘ağzı var, dili yok’ misali! Hadi Atiba’ya verdin, peki Ceyhun Gülselam’ın ilk yarıda sertliklerine niye göz yumdun eyyy Öztürk!


Beşiktaş direkleri dövdü, onlar ise biri hariç, boş kaleye atamadı. Onlar da şaşırdı, biz de! 53’de Babacar’ın kaçırdığı fırsatı gördünüz mü? Bunun adı şanssızlık değil, beceriksizliktir.

Tek farklı skorlar elbette risklidir, hele de rakibin Alanyaspor ise... Bulduğunu atacaksın arkadaş...
Neyse ki Kartal’ın Ghezzal’i var, 58’de topa öyle bir falso verdi ki, kalecinin yapacağı hiç bir şey yoktu, farkı ikiye çıkardı, golü de Hasiç’e armağan etti.

Ve 85’de futbolundan keyif aldığım, güler yüzlü, pozitif bir fotoğraf olan N’Koudou, sahne aldı, Atiba’dan aldığı topla farkı üçe çıkardı.

Golden dört dakika sonra, Efkan Bekiroğlu, farkı ikiye indirdi, nihayet VAR gol öncesinde yapılan faulü gördü, hayret! Gol geçerli sayılmadı.

Hazır Atiba’dan söz açılmışken, yahu adam kırk yaşına merdiven dayamış, bu kadar mı koşar bir insan? Valla kırk yaşında olduğuna inanmıyorum. Acaba yaşını mı ‘büyüttü’ diye aklımdan da geçmiyor değil hani! Acaba kemik yaşına bir baktırsalar da, ben de rahat etsem!

Evet, Kartal kritik Alanyaspor virajını üç golle geçerken, puan farkını açtı, takipçilerine de gözdağı vermeye devam ediyor.

Bilal MEŞE / Milliyet