Basketbol, voleybol ve hentbol ligleri sonlandırıldı. Futbol ile ilgili ise tartışmalar sürüyor.

Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamayla Bilim Kurulu ve Sağlık bakanlığının uygun görmesi halinde Süper Lig'in  12 Haziran’da başlatılmasını istemiş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise tüm sorumluluk TFF’nin demişti.

UEFA’nın liglerin oynatılmasını istediği ve liglerin kendi içinde kulüplerle açık oylama yapılmasını önerdiği belirtiliyor. TFF Başkan vekili aynı zaman UEFA Yönetim Kurulunda olan Servet Yardımcı’nın da bu süreci yakından takip edip uygulanması için çalıştığı öğrenildi.

UEFA, Avrupa'daki tüm ülkelerden lig başlangıç tarihlerini en geç 25 Mayıs'a kadar bildirmelerini isteyip buna göre Şampiyonlar Ligi takvimi için karar verecegini duyurmuştu. Buna göre kulüpler tele konferans ile açık oylama yapıp liglerin oynatılıp oynatılmaması konusunda karar vermesi isteniyor.

UEFA’nın ve TFF’nin ligleri oynatmak istemesinin asıl amacı yayın gelirlerini elde etmek olduğu belirtildi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ise daha önce "13-14 takım liglerin oynanması yönünde düşüncesi var" demişti. Liglerin oynanmaması yönünde düşüncesi olan kulüplerin şunlar olduğu iddia edildi.

* Kayserispor
* Malatyaspor
* Konyaspor
* Ankaragücü
* Ç. Rizespor

Süper Lig ve 1. Lig’de kulüpler antrenmanlar başlarken, sosyal yaklaşım kurallarına uyulmadığı gibi üst üste corona virüs vakaları da görüldü. Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankaragücü’nde yaşanan vakalar Süper Lig maçları ne olacak sorusunu da akla getirdi. Son yaşanan Corona Virüs vakalarından sonra, TFF’nin uygulamada olan pandemi kararları ışığı altında nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Ajansspor