UEFA Avrupa Kupalarında deplasman seyirci yasağının kaldırıldığını ancak son sözün maçların oynanacağı ülkelerin yetkilerinde olduğunu açıkladı.

UEFA’nın aldığı karara göre stadyuma izin verilen seyirci kapasitesinin %5’i deplasman taraftarına ayrılacak.

COVID-19 önlemleri kapsamında seyirci yasağı vardı
FIFA ve UEFA, geçtiğimiz ay hazırladıkları ortak mektupla COVID-19 önlemleri kapsamında Eylül ayında Avrupa’da oynanacak 2022 Dünya Kupası Eleme maçları ve özel maçlarda misafir takım seyircilerinin stadyumlara alınmaması yönünde karar almıştı.


4 ülkede deplasman seyirci yasağı var
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle şu anda  İspanya, Yunanistan, Kazakistan ve Türkiye'de deplasman seyircileri yasağı bulunuyor.

TFF: "Deplasman taraftarları stada alınmayacak"
Konuyla ilgili TFF'den yapılan açıklamada ise deplasman seyirci yasağının ülkemizde devam edeceği bildirildi. TFF "UEFA'nın güncel uygulamaları göz önünde bulundurularak ve kamu sağlığının korunması amacıyla misafir takım seyirci uygulaması 2021-2022 sezonu boyunca yapılmayacaktır. Misafir tribünlerine sadece ev sahibi takım seyircisi alınabilir." denildi.


Avrupa Kulüpler Birliği toplanmıştı
Öte yandan Avrupa'daki 247 profesyonel futbol kulübünün tamamını temsil eden Avrupa Kulüpler Birliği’nin (ECA) Genel Kurul toplantısı bugün Cenevre'de başladı. Avrupa Kulüpler Birliği'nin (ECA) 2 gün sürecek toplantısı bitmeden UEFA Avrupa Kupalarında deplasman seyirci yasağının kaldırılması, başka yeni değişiklerinde olup olmayacağını düşündürüyor.

Öte yandan Avrupa'da gündem oldukça yoğun geçecek.
Pek çok toplantıların geçeceği Avrupa'da Pazartesi-Salı Avrupa Kulüpler Birliği, Çarşamba-Perşembe Ligler Birliği, Perşembe ve Cuma ise UEFA'nın futbolun tüm paydaşları ile toplantıları gerçekleşecek.

Toplantılarda görüşülecek konuların bazıları ise şöyle;
FFP'in kaldırılması
2024 Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı,
2 yılda bir Dünya Kupası
Tüm kulüplerin faydalanması için oluşturulan yeni fonlar (büyük ya da küçük kulüp ayrımı gözetmeksizin)

Kaynak: Ajansspor