VAR KULLANIMDA OLMAYACAK

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin kalan maçlarında büyük ihtimalle VAR'ın kullanılmayacağını bildirdi. Bunun nedeni tam olarak açıklanmazken, daha az insanın maçlarda yer alması için böyle bir karar alındığı belirtiliyor.

SON TARİH: 3 AĞUSTOS

UEFA, federayonlarla yaptığı toplantıda ligleri 3 Ağustos tarihinde bitirmelerini istediğini yineledi. Bu tarihte bitiremeyeceğini düşünen ülkelerin ise, nedenlerini yazılı olarak aktarmaları istendi ve duruma göre karar alınacağı kaydedildi.

"İPTAL EDİLİRSE, AVRUPA İNCELENECEK"

UEFA, yapılan toplantıda liglerin bitirilmesini "güçlü şekilde" önerirken, ligleri mevcut durumlarıyla tescil etmeye neden olacak bazı özel durumları da anlayışla karşılayacabileceklerini, Avrupa'ya katılım hakları için de inceleme yapılacağını söyledi.

İTALYA'DAN BİR İDDİA; PUAN

Öte yandan İtalyan basını, liglerini tamamlayamayan ülkelerde Avrupa bileti alan ülkelerin, UEFA'da topladıkları puana göre belirlenme ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı. Koronavirüs nedeniyle liglerin durduğu tarihteki puan durumundan bağımsız olarak, UEFA'daki puanlarına göre takımların Avrupa'ya alınabileceği kaydedildi.

LİGLERDEN SONRA AVRUPA

Yerel liglerin oynanmasının ardından, 3 Ağustos tarihi sonrasında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni oynatmayı planlayan UEFA'nın, 29 Ağustos'ta İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalini, 27 Ağustos'ta da UEFA Avrupa Ligi finalini oynatmayı planladığını federasyonlara aktardığı ifade edildi.

EURO 2020 PLAYOFFLARI EYLÜL'DE

Ertelenen EURO 2020 playoffları ile hazırlık maçlarının Eylül ayı içinde oynatılmasının planlandığı bildirildi.

PERŞEMBE BİR TOPLANTI DAHA

UEFA, yapılan bilgilendirmenin ardından 23 Nisan Perşembe günü bir toplantı daha yapacak ve geri dönüşlere göre son kararını federasyonlara bildirecek.

Kaynak: Sporx