İşte Uilenberg'in açıklamaları: 

"UILENBERG'İN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMA LÜKSÜ YOK!"

"Uilenberg'in Sergen Yalçın'ın ismini vererek hakemleri baskı altına aldığı iması son derece talihsiz bir açıklamadır. Uzun yıllardır Türkiye'de MHK ve ve TFF'nin hakem danışmanı. Bu açıklamayı Uilenberg'in yapmış olması demek, Sergen Yalçın'ı hakemlere ve futbol kamuoyuna hedef göstermektir. Böyle bir şey yok. Sergen Yalçın'ın açıklamalarında eğer talimatlara aykırı bir davranışı varsa gereken ceza verilir. Ama böyle bir açıklama yapma lüksü yok ki Uilenberg'in. O zaman birileri de çıkar Uilenberg'e der ki; 'Siz de hakem atamalarında biraz adaletli olun!' Yani dolayısıyla Sergen Yalçın'ın eğer hakaret gibi bir söylemi, cezayı gerektiren bir şey varsa gereken ceza verilmeli. Ama bu açıklama çok talihsiz olmuştur."

"ÇUVAL ÇUVAL ALDIĞIN PARALARDAN DOLAYI..."

"Zaten Uilenberg'in Türk hakemliğini getirdiği nokta ortadadır. Sadece Cüneyt Çakır, Avrupa'da bir hakemimiz maç yönetiyor diye bunun arkasına sığınıp kendilerini başarılı göstermeye çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Hakemlerin hali ortada. Türkiye Lig'ne bakınca Cüneyt Çakır da dahil olmak üzere hakemlerin maçları nasıl yönettikleri ortada! Merkez Hakem Kurulu Başkanı'nın ve kurul üyelerinin MHK'ye nasıl geldiği ortada. Yani bunları konuşuruz o zaman biz de. Yani Türkiye Futbol Federasyonu biliyorsunuz, kurullarını seçimle getirme kararı aldı. MHK'yle ilgili niye almadı o zaman? Ben de bunu sorarım. TFF neden MHK'nin seçimle gelmesiyle ilgili bir şeyi gündemine almadı? Neden Merkez Hakem Kurulu'nu kendileri atama derdindeler? Uilenberg bu seni rahatsız etmiyor mu? Çuval çuval aldığın paralardan dolayı buradaki düzenin bozulmamasını mı istiyorsun, böyle bir şey var mı?"

"HAKEMLERİN DERNEK SEÇİMİNE BİLE KARIŞIYORLAR!"

"Bu sezon da hakemler konusunda aynı yaşanan tartışmalar olacak görünen o. Çünkü niye, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu özellikle hakemleri yöneten Merkez Hakem Kurulu, işi gücü hakemleri geliştirmeyi bırakmış, dernek seçimine bile müdahil oluyor. İki tane aday var dernek seçiminde, tutuyor Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı ve Erol Ersoy hakemleri geliştirmeyi ve onları nasıl daha ileriye götürürüz derdini bırakmışlar, hakem derneği başkanını çağırarak, Abdurrahman Arıcı'nın listesinde olmasıyla ilgili baskı yapmaya çalışıyorlar. Bu mudur yani Türk hakemliğine reva gösterilen? Hakemlerin kendi dernek seçimlerini bile özgürce yapmalarına izin vermiyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?"

"TÜRKİYE LİGİ'NDE DAHA 3 HAFTADA NELER YAŞANDI!"

"Şimdi böyle yaparsan, buradaki hakem derneği seçimine müdahil olursan o zaman insanların aklına şu gelmez mi; 'Acaba Merkez Hakem Kurulu hakemlerin başka konularda da mı işine karışıyor' demez mi? İnsanların aklına böyle sorular gelmez mi? O nedenle MHK Başkanı Serdar Tatlı ve ekibinin, Türk hakemliğine çok fazla bir şey katacağına inanmıyorum. Bu tartışmalar devam edecektir. Avrupa Şampiyonası'nı izledik. Oradaki hakemlerin tutumunu gördük. VAR hakemlerinin tutumunu gördük. Bir de Türkiye Ligi'ne bakıyoruz; daha üç hafta geçti neler yaşandı? Uilenberg önce bunları düzeltsin, önce kendi işine baksın. Çuval çuval para aldığı Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ama Türk hakemliği gram ilerlemedi, gram gelişmedi. Bıraksın Sergen Yalçın'ı önce kendi işini düzgün yapsın!"

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ