Süper Lig'de sona yaklaşılırken hakemler konusunda tartışma yaratan gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere; Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin ardından teknik direktör Sergen Yalçın, tartışmalı kararlardan ötürü hakem Halil Umut Meler'e tepki göstermiş ve "Bir daha maçımızda istemiyoruz" ifadesini kullanmıştı.

MHK, bu açıklamanın ardından Türk futbol tarihinde benzeri görülmemiş şekilde Halil Umut Meler'i Beşiktaş'ın ertesi hafta oynadığı Kasımpaşa maçına atamış ve büyük tepki toplamıştı. Otoriteler, kararın anlaşılmaz olduğunu dile getirirken Beşiktaş Kulübü, "Kalan tüm maçlarımızı Halil Umut Meler yönetsin" tepkisini vermişti.

KOÇ, "ÜMİT ÖZTÜRK'LE SIKINTILARIMIZ VAR" DEDİ

Süper Lig'in 35. haftasında Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç, maçın ardından VAR hakemi Ümit Öztürk ile ilgili "VAR odasındaki arkadaş Ümit Öztürk ile Fenerbahçe olarak sıkıntılarımız var. VAR odasında olsun, sahada olsun hakemlik yaptığı maçlarda sıkıntı yaşıyoruz. Bugün Cüneyt hocanın işini kolaylaştırmadı, zorlaştırdı. Yediğimiz golden önceki pozisyonda yardımcı olmalıydı. Birkaç pozisyonda kırmızı kart vardı, bunları orta hakemin kaçırması normal. Orada yardımcı olabilirdi." ifadelerini kullanmıştı.

FENERBAHÇE'YE ARTIK ÜMİT ÖZTÜRK YOK!
Ancak Sergen Yalçın'ın tepkisinin ardından ertesi maça da Halil Umut Meler'i atayan MHK, Fenerbahçe'ye aynı tarifeyi uygulamadı! 36. haftayı bay geçen sarı-lacivertlilerin 37. haftadaki Kasımpaşa maçında orta hakem Fırat Aydınus, VAR ise Suat Arslanboğa oldu. Alanyaspor - Fenerbahçe maçında orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR Halil Umut Meler olurken dünkü BB Erzurumspor maçında orta hakem Mete Kalkavan, VAR Hüseyin Göçek'ti.

DUHULİYE.COM - ÖZEL HABER