Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"KASIMPAŞA'NIN TEMPOSUNA YANIT VEREMEMEK TEHLİKELİ!"

"Özellikle 2. yarıda Kasımpaşa'nın çok daha diri, çok daha tempolu, çok daha yardımlaşarak oynamasına Beşiktaş bir yanıt veremedi. Özellikle Rosier ve Rıdvan'ın bitik haline çok şaşırdım. Galiba Stefano Moreno, Ümraniye'de futbolculara beklenen fizik ve kondisyonu vermekte zorlanıyor. Ya da veremiyor mu? Ben Beşiktaş'ın fizik ve tempo olarak düşmesine rastlamamıştım. Art arda yenilgiler geliyor ama hiç olmazsa bir direnç gösterirdi Beşiktaş. Kasımpaşa'nın 2. yarıdaki o temposuna yanıt veremedi. Bu çok tehlikeli. Yarın Dortmund karşısında da böyle temposuz oynarsa Beşiktaş herkes gözünü kapatsın. Farklı biter."

"ÜMRANİYE'DE BAŞKA ŞEYLER OLUYOR HERHALDE!"

"Sergen hocayı soracak olursanız her şeyi deniyor. Can Bozdoğan'ı daha önce bu takıma girmesi lazımdı. Ben yazmaktan bıktım. Aynı şekilde Serdar Saatçı. Yenilen beraberlik golü komediydi. Böyle bir gol yemesi affedilemez. Başka şeyler oluyor herhalde Ümraniye'de! Takım çalışmıyor mu, çalışır gibi mi gösteriliyor, anlayamadım. Beşiktaş'ın tek elle Kasımpaşa'yı yenecek güçte bir takım olduğunu bilmesem, diyeceğim ki 'Takımın içinde sabotaj var, hocaya karşı bir vukuat yapılıyor.' Ben Beşiktaş'ın ne zaman düzeleceğini değil de bir an önce Şampiyonlar Ligi'nden hayırlısıyla ayrılmasını bekliyorum. Sonra da ilk yarının sonunda elde edeceği motivasyonla ikinci yarıya hazırlasa olabilir. Üstelik Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu kadar yakınındayken bu şans da kaçırılmamalı. Zira Fenerbahçe ve Galatasaray da açık ara yukarılarda olsaydı daha büyük bir felaket olabilirdi. Beşiktaş, Avrupa kupalarına da katılamayabilirdi."

"GENÇLERLE BİR ŞEYLER YAPMASI LAZIM"

"Şimdi Can Bozdoğan oynadı. Belki Kayserispor maçında Serdar Saatçı oynar. Bu gençlerle bir şeyler yapması lazım hocanın. Abileri bir şey yapamıyorken onlar oynamalı."

"TRANSFER STRATEJİSİNDEN TAVİZ VERİLMEDİ AMA..."

"Bu arada Beşiktaş'ın kadrosu güçlü görünüyor ama alınan oyuncuların çoğu takımlarında oynamayan isimlerdi. Bunların form bulması da zaman aldı. Batshuayi'nin yerine Aboubakar olsa 20 gol atmıştı. Beşiktaş'ın santforu Bashuayi değil. Yönetim belki biraz daha ücret artırıp Aboubakar'ı tutmayı deneyebilirdi. Dorukhan'dan bu kadar kolay vazgeçilmemeliydi.  Netice itibarıyla Beşiktaş transfer stratejisinden taviz vermedi ama gelen oyuncular, gidenleri arattı. Allah Dortmund maçında Beşiktaş'ı korusun."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ