Beşiktaş'ın bugünkü Borussia Dortmund karşılaşmasının değerlendiren Özcan'ın öne çıkan ifadeleri şöyle: "Bu mücadele Beşiktaş için maçtan fazlası bir nitelikte olacak. Çünkü Beşiktaş ilk beş maçından puan alamadı ve bu mücadelede puan alamazsa sıfır çekmiş olacak. Ve açıkçası Beşiktaş'ın marka değeri ve imajı için Avrupa'daki çok sıkıntılı bir süreç olacak.

Bu yüzden hem bu konu hem de grup aşamalarında Beşiktaş hiç para kazanamadı. Şu ana kadar sadece ayak baskı parası, marketing dışında performans geliri kazanamadı. Bu da çok önemli. Çünkü bir galibiyet, 2,8 milyon Euro, beraberlik 900 bin Euro, 1 milyon Euro seviyesinde bir miktar. 

TEK ŞANS DORTMUND'UN DURUMU

Çok önemli bir gelir kaynağı Şampiyonlar Ligi. Ama bundan da bir türlü yararlanamadı. Bu da önemli. Ve ülke puanına katkı sağlayamadı aldığı sonuçlarla bu anlamda. Bunları üst üste koyduğumuzda biz de tabii ki kötü gidişin terse çevrilmesi süreci var. Yani dört beş maddede Beşiktaş için çok kritik bir mücadele olacak. Önemli eksikleri var. Beşiktaş'ın bu anlamdaki tek şansı şu anda Dortmund da artık son maçta bırakmadı. Durumu netleşti. 

Bayern Münih önünde çok yoğun atmosferli bir maç sonrası gelecek Borussia Dortmund. Yani Beşiktaş'ın karşısına bugünkü şartlara baktığımızda Bayern Münih sonrası yorgun olarak çıkacak. Elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda. Dediğim gibi ülke puanı tabii ki manevi bir olay ama maddi ve Beşiktaş için şu anda takımın kötü gidişatını değiştirmeye yönelik bir umut parıltısı niteliğinde bir puan alması gerekiyor."

Duhuliye.com