Corona hastalığı nedeniyle malumunuz hepimiz evlere kapandık ,sosyal mesafeyi korumaya gayret ediyoruz. Elimizde eldivenler, ağzımızda maske, aman biraz da kolonya dezenfektan, işlem tamam.

Aynı durum bizim Beşiktaş için de geçerli sanki. Kulübümüz biraz sosyal mesafe uyguluyor gibi.  Sanki suya sabuna dokunmak istemiyoruz gibi. Evde oturmuşuz da TV izliyoruz gibi bir durum var. Oysa kulübün sorunları dağ gibi yükselmekte, ekonomik kriz daha da katlanılamaz durumlara çıkmakta. Bu zamanda elbette en büyük sorun çalışanların maaşlarının ödenebilmesi, işten çıkarılmaların olmaması, oluyorsa da uygun şekilde tazminat ve alacakların ödenmesi.

Bir de bu zamanda madem içimize kapandık şu borç harç için, geçmiş dönem borçları ve suçluları için, alacaklar için, gelecek yıl için, kısacası Beşiktaş için alternatif planları oluşturulması ve bunların uygulamaya geçecek şekilde hazır tutulması gerekiyor. Öğrenci tabiri ile dersimizi çalışmalıyız ki okul başladığında biz kitabın kapağını yeni açmayalım. 

Burada bir korkumuzu da ifade etmekten geçemeyeceğim. Beşiktaş için biliyoruz çalışıyorsunuz ama çözümü de yanında getirmek gerekiyor biliyorsunuz. Seçim ile gelen bir yönetim elbette külübün halini biliyordu, ama az ama çok… Kendinize de güvendiğinizi biliyoruz yoksa er meydanına da çıkmazdınız, onu da biliyoruz, size de inanıyoruz tamam ama biraz daha aktif olmak ve sorunları da çözmek için çalışmaları hızlandırmak da gerekli öyle değil mi…

Yoksa diğerlerinden farklı ve başarılı olduğunuzu nasıl ispat edeceksiniz?

Şimdi gelelim özete;

-Çalışan, işten çıkarılan içerde alacağı olanların öncelikle sorunları çözülmeli. Neden önemli? Çünkü sizin döneminizde olan borçlar sizi bağlamakta, buna öncelik vermelisiniz.
-Geçmiş dönemden kalan hesap sorma işleri yapılmalı ve bu konunun peşi bırakılmamalı, tek çıkış yolu bu.
-Gelecek yıl planları yapılmalı, sözleşmeler maç başı yapılmalı, imza parası işlerine bile girilmemeli. 
-Basketbol, voleybol, hentbol gibi amatör branşlar için gönüllü yöneticilik yapmak isteyenlere imkan sağlanmalı.
-Yüksek maaşlı çalışanlar olmamalı, giderler kısılmalı, bütçe yapılırken bazı branşlar kesinlikle sponsora bırakılmalı.
-Banka ile olan anlaşmalar yeniden gözden geçirilmeli.
-Genel Kurul ve Mali Kongre için çalışmalar başlanmalı ve daha aktif yöneticiler seçilmeli.

Ama hepsinden önce şöyle bir silkinin, mahmurluğu atın, işe sarılın da bize de umut ışığı doğsun. Bir de sürekli şikayet etmeyelim, çalışalım lütfen…

Masis Kuyumcu