Hayal kırıklığı yaşayan iki milli takımın da rotasyonlu kadroları ile sahada oluşları az da olsa tempolu bir başlangıç getirdi. Milli takımımız için bu maçla başlayacak yeni dönemde çözülmesi gereken 3 önemli detay vardı.

Milli takımımızın kalitesine uygun diziliş, Burak Yılmaz'ın yerini dolduracak bir performans ve saha içinde işler sıkıştığında sorumluluk alacak lider ya da liderler üretebilmek.

Savunmada ise hem duran top zaafiyeti hem de geriden oyun kurarken yaptığımız hatalarla çabuk çabuk 2 gol yedik. 2. yarıda yükseltmeye çalıştığımız tempo biraz daha topa sahip olmamızı sağlasa da pozisyon üretme becerimiz neredeyse yok gibiydi. Raspadori'nin elini kolunu sallaya sallaya attığı 3. gol ile maça havluyu erken attık.

Fiziksel kuvvet şart

Kuntz'un sol kenarda iyi oynadığına nasıl ikna oldu bilinmez Berkan, Salih hamlelerinden ziyade, Serdar Dursun hamlesi skora dokunabilmek adına tek ümidimiz oldu.

Sonuçta hem skor hem de yazımın başında merak edilen detayların cevapları netleşti. Bu diziliş ile daha iyi savunma ya da pas trafiğinde daha başarılı değiliz.

Burak Yılmaz'ın yerini doldurması için Enes ünal'ın hem çok maç oynaması hem de fiziksel olarak kuvvetlenmesi şart. Saha içi lideri olabilmek adına en iyi seçeneklerimiz Cengiz ünder ve Hakan Çalhanoğlu'nun öncelikle kendilerinin bu sorumluluğa ikna olması gerekli.

Erman ÖZGÜR / Fanatik