Beşiktaş Trabzonspor’un yapmak istediği ön alan baskısıyla başladı. Direkt kaleye gitmek istediler ama bazen bu hız ve çabukluk çabası aceleye dönüştü. Buna Batshuayi’nin hem ilk kontrolde hem de şut kalitesindeki sorun eklenince, istediklerini alamadılar.

Olumlu olan Rıdvan ve Rosier’in hücumu ve orta sahayı tamamlamada doğru kaymaları yüksek dinamizmle yapabilmeleri oldu. 3 stoper de onlara yakın durarak, iç dış koridor değişimlerini iyi yaptı.

Kanat bekine ve stopere geçişler iyiydi. Özellikle Welinton parlak bir oyun oynadı. Ama önde Alex için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bu rolde daha fazla dinamizm şart.

Ayakta kalışı takdirlik

Trabzonspor baskıyı Djaniny’yi geri çekerek, pas istasyonu sayısını artırarak kırdı. Nwakaeme ve Visca çizgiye açıldı ama bu kez de önde çoğalmaları pek mümkün olmadı.

Nwakeme’nin sakatlık sebebiyle çıkışı, 2 santrforluya yakın bir oyun yarattı ama Beşiktaş üçlüsünü zorlayamadılar. Ersin’in büyük hatasıyla gelen gol dışında Trabzonspor üretemedi.

Bundan sonra hem de penaltı kaçırmalarına rağmen, Beşiktaş’ın ayakta kalışı ise takdirlik. İlk yarıdaki enerjiye rağmen oyundan düşmeyişleri de. Tabii Larin’in atılışı sonrası oyunu ev sahibi alıp topa sahip oldu. Üst düzey bir mücadele oldu.

Kuralı bilmeyip endirekt vuruşu yanlış yerden attıran FIFA hakemi dışında.

Bizde bu hakem işi her yönüyle komedi. Ama güldürmüyor.

Mehmet DEMİRKOL / Fanatik