Fenerbahçe ile Vodafone Park’ta yarın hem UEFA Konferans Ligi’ne gidebilme hem de prestij açısından kritik bir derbiye çıkacak olan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Valerien Ismael’in önemli eksikliklere rağmen mevcut kadrodan çok umutlu olduğu belirlendi.

Babasının rahatsızlığı nedeniyle Hırvatistan’a giden Domagoj Vida’nın yanı sıra kart cezalıları Francisco Montero ve Valentin Rosier gibi eksikler nedeniyle özellikle savunma anlamında ciddi sıkıtılar yaşayan Ismael, Umut Meraş ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Önceki gün antrenman sırasında sahaya taktik tahtası getiren ve bazı oyunculara derbinin planlarıyla ilgili bilgiler aktaran Fransız teknik adamın, Umut Meraş’a sol stoper veya sol kanatta yer alması halinde yapması gerekenleri bildirdi.

‘Herkesin yükü ağır’

Valerien Ismael daha önce Kasımpaşa maçında Rıdvan Yılmaz’ın yerine sahaya sürdüğü Umut Meraş’a bu karşılaşmadaki eksikleriyle ilgili uyarılarda bulunmuştu.

Siyah-beyazlı hocanın önceki gün sahada gerçekleşen görüşmede ise deneyimli oyuncuya güven aşıladığı vurgulandı. Valerien Ismael’in, “Bu hafta oynayacağımız derbide senden beklentimiz yüksek. Herkesin üzerinde olduğu gibi senin de üzerinde ağır bir yük var. Ama ben sana inandığım için bu görevi veriyorum ve üstesinden gelebilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Kaynak: Milliyet