Sarıdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

Öncelikle elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Ahmet Çalık kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Müthiş bir insan, müthiş bir karakter ve çok da iyi bir futbolcuydu. Genç yaşta aramızdan ayrıldı. Ailesine sabırlar ve Konyaspor camiasına baş sağlığı diliyorum. 

UZUN VADEDE GETİRİSİ OLAN BİR DURUM

Beşiktaş’a gelecek olursak; 
Rize deplasmanında bir beraberlik alındı. Ama çok daha farklı kazanımlar oldu. 
Bu kadar eksiğe rağmen iyi bir oyun ortaya koydu. 
Sadece Batshuayi’nin girdiği ve değerlendiremediği pozisyonlar eleştirilebilirdi. Fakat bunun yanında, Emirhan İlkhan adlı genç kardeşimizi görme fırsatı bulduk. 
Bu açıdan iyi bir karşılaşma oldu hepimiz için. 
Böyle gençleri ve iyi oyunlarını seyretmek puan ve puanlardan çok daha değerli. Çünkü uzun vadede Beşiktaş’a ve Türk futboluna getirisi olan bir durum. 

BİRAZ DA COVID TESTLERİNE BAĞLI

Bu hafta Gaziantep FK mücadelesi zor bir karşılaşma olacak. Bu kesin. Bilindiği gibi, covid nedeniyle karantinada olan önemli isimler vardı Beşiktaş’ta. Mesela, Pjaniç bu isimlerden biri. Karantinada olunduğu süreçte takımdan ayrı kalıyorsun, takımla herhangi bir çalışma yapamıyorsun. Sadece evinizde, bulunduğunuz ortamda çalışma yapabildiğiniz kadar yapabiliyorsunuz. 
Bu durumdan dolayı, Beşiktaş’ın nasıl oyun oynayacağını,kadroda kimlerin olup olmayacağını kestiremiyorsunuz. 
Biraz da maçın taktiğinin covid testlerine bağlı olacağını söyleyebiliriz sanırım. 
Önder hocanın durumu da yarınki testte belli olacak. Onun da takımın başında olup olmayacağı testin sonucunda netleşecek. 
Ama Beşiktaş’ın bu maçtan da 3 puan kazanması halinde hem Önder hoca hem takımla ilgili çok daha istikrarlı yorumlar gelecektir. Belki de Önder hocanın bir dahaki sezon devam edip etmeyeceği durumu da konuşulabilir. 

PRO LİSANS ALMAK KOLAY İŞ DEĞİL

Önder hocanın pro lisansı var. Çaykur Rizespor maçında takımın başında olan Halim (Okta) hocanın pro lisansı var. Halim hocanın futbolculuğunu hatırlıyorum...
Çok iyi bir golcüydü. Çok iyi bir santrafordu . Ama önünde Metin Ali Feyyaz vardı. Gerçekten takım içinde onun için zor rakiplerdi. 
Hani bu özkaynak düzenindeki hocaların pro lisanslarını eczacı diploması gibi kullanıyorlar ya...  
Aslında pro lisans almak çok kolay iş değil. Çok iyi eğitimlerden geçiyorsunuz. 
Eğer bir hocanın pro lisansı varsa ona taktik anlamda, futbolun incelikleri anlamında, oyunun varyasyonları anlamında güvenebilirsiniz. O bilgiye sahipler. Yok, alt yapı hocasıymış, alt lig hocasıymış dememek lazım. 
Portekiz liginin çok fazla bilinmeyen bir takımının hocasının görev alması düşünülüyorsa, bizim ligmizde de pro lisansı olan, aynı seviye tecrübeleri yaşamış hocalara da şans verilebilmeli. 

NE O, NE BEN...

Önder hocanın bu durumu beni şaşırtmıyor. Çünkü ben Önder hocayı uzun zamandır tanıyan biriyim. Arkadaş seviyesinde ilişkileri olan bir hoca... Ne o ne ben böyle bir senaryoyu birkaç sene önce aklımıza getirebilirdik. Hayat ne getirir, ne götürür bilemiyoruz.  

Duhuliye.com