İşte Pehlivan’ın açıklamaları:

Beşiktaş dün Malatyaspor karşısında oyunu her dakikasında istediğini yaptı, maçın kontrolünü 90 dakika boyunca elinde tuttu. Ben uzun zamandır bu kadar dominant, bu kadar baskı kuran, sahipsiz ve kaybettiği topları bu kadar çabuk geri kazanan bir takım izlediğimi hatırlamıyorum. Beşiktaş’ın böyle baskılı bir oyun oynaması Malatyaspor’un istediklerini yapmasına engel oldu. Beşiktaş’ın çok üstün bir oyunla haklı bir galibiyet aldığını söyleyebilirim.

“HERKESİN ALTERNATİFİ VAR, O’NUN YOK”

Beşiktaş taraftarı dünkü maçta hem oynanan oyun hem de skordan eminim ki çok mutlu olmuştur ancak maçta yaşanan sakatlıklar can sıkmıştı, bugün gelen haber de Dortmund maçı öncesi Beşiktaş için büyük handikap oldu. Sergen Yalçın’ın geçen sezonki kadrosunun aksine bu defa çok alternatifli ve oyuncu kalitesinin de yüksek olduğu bir kadro var. Dortmund maçında Alex’in yokluğunda Atiba, Josef, Salih, Pjanic gibi oyunculardan mutlaka iyi bir orta saha kurgusu yakalayacaktır ama ne yazık ki Vida için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Vida Beşiktaş takımında alternatifi olmayan belki de tek oyuncu. Sakatlığı özellikle Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş’ı olumsuz etkileyecek. Montero’nun son durumunu bilmiyoruz, hoca biliyor. Dortmund maçında Welinton’un yanında Necip’in oynayacağını düşünüyorum. Dortmund da zayıf yanları olan bir ekip. Beşiktaş savunmada en önemli oyuncusundan eksik olsa da takım savunmasında Sergen Yalçın’ın üreteceği çözümlerle istediği sonucu alacaktır diye umuyorum.

“TOPU RAKİBE VEREN BİR BEŞİKTAŞ DA GÖRECEĞİZ”

Beşiktaş önde baskıyla, hücum alternatifleri ve gücüyle etkili olan bir takım ama zaman zaman, özellikle zorluk derecesi yüksek maçlarda topu rakibe bırakan bir Beşiktaş da göreceğiz, özellikle zorlu maçlarda Pjanic – Alex ikilisini birlikte izlemek yerine Atiba Josef’li bir Beşiktaş’ın sahada olacağını düşünüyorum. Dünkü maçta da yıldızlar oyundan çıktıktan sonra Malatyaspor daha etkili oldu ancak buna bir düşüş diyemeyiz. Skoru alan Beşiktaş yıldızlarını kenara alıp dinlendirdi, sahada da aktif dinlenmeye geçti. Dünyanın her yerinde ilk 11 ve kulübe arasında kalite farkı vardır, zaten dünkü 11’de sahaya çıkan oyuncuları kolay kolay kulübede oturtamazsınız. Kulübenin kalitesinin bir tık daha aşağıda olması normaldir, ayrıca topu rakibe vererek doğru oyunu oynamak da önemli bir beceridir.

“ÇOK YILDIZ GELDİ AMA O BAŞKA”

Beşiktaş, özellikle son yıllarda çok önemli oyuncular getirdi. Quaresmalı, Taliscalı, Aboubakarlı kadrolarla çok önemli başarılara imza attı ancak Pjanic kadar yaratıcı bir oyuncu hatırlamıyorum. Beşiktaş’ın oyununa büyük güç katacak, yaratıcılığını arttıracak çok önemli bir oyuncu. Batshuayi de tam onun istediği tarzda, duvar olup defans arkasına koşular atan bir golcü. Alex Teixeira ve Batshuayi’li hücum hattı Pjanic ile birlikte Beşiktaş için müthiş bir güce dönüşüyor. Sezon boyunca bu oyuncuların çok keyifli anlarını seyredeceğiz.

Doruk KOÇ / Duhuliye