Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş sahasında Yukatel Denizlispor ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş şampiyonluk mücadelesi verirken, Denizlispor ise alt sıralardan kurtulmaya çalışıyor. Maç öncesi iki takımın teknik direktörünün ortak bir bakış açısı söz konusu: VAR! İşte detaylar...

"VAR'daki arkadaşlar çay,kahve içsin" eleştirisi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Gençlerbirliği'ni deplasmanda 3-0 yendikleri maçın ardından VAR konusunda eleştiriler yaptı. Daha önce VAR sisteminin 'gereksiz' bir sistem olduğunu dile getiren Yalçın, bay geçtikleri haftadan önce ise "Hakemlerle ilgili röportajlarda çok konuşuyormuşum, evet konuşuyorum. Ne yapalım, konuşmayalım mı? VAR'daki arkadaşlar çay kahve içsin, otursun, böyle mi olsun? Böyle olmayacak. Daha değişik olacak bundan sonra" ifadelerini kullanmıştı.

Hakan Kutlu da hemfikir

Yani; ev sahibi Beşiktaş'ın teknik patronu Sergen Yalçın, VAR sistemiyle ilgili olumsuz düşünüyor. Maç öncesinde Denizlispor'dan da VAR sistemine ilişkin bir açıklama geldi. Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu da Sergen Yalçın ile hemfikir olduğunu dile getirdi.

Sistemin uygulanışından rahatsızlık duyuyor

Hakan Kutlu, VAR sisteminin Türkiye'de uygulanma sisteminden rahatsızlık duyuyor. Kutlu, "Son maç unuttum ama yine dile getirecektim. Verilmeyen yüzde yüz çok net bir penaltımız var. Ondan önceki Trabzonspor maçında yine çok net verilmeyen bir penaltımız var. Yediğimiz golün öncesi faul. Önceki haftalarda da yine aynı verilmeyen penaltılarımız var. Ben hakemler ile alakalı asla bir şey söylemeyeceğim. Hata yapabilirler, görmeyebilirler. Karambol bazı pozisyonlar olabiliyor.

Hakan Kutlu'nun eleştirisi: Gereksiz bir sistem

VAR sistemi sahadaki hakemlerimizin görmediği pozisyonlar için devreye sokulmuş bir sistem. Maçın hakemlerinin göremediği pozisyonları VAR söylemeyecekse ya da bir takıma söyleyip, diğer takıma söylemeyecekse VAR sistemi çok gereksiz bir sistemdir. Bugüne kadarki uygulamalardan ben çok büyük bir rahatsızlık duyuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

"VAR gereksiz" diyen iki teknik adam karşı karşıya


Hem Sergen Yalçın hem de Hakan Kutlu, VAR sistemiyle ilgili görüşlerini bu şekilde dile getirmişti. Dolayısıyla VAR'a karşı olan iki teknik adamın mücadelesine futbolseverler tanıklık edecek. 26 Şubat Cuma günü saat 19:00'da başlayacak mücadeleyi deneyimli hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, Burak Şeker 4. hakem olarak sahada olacak. Maçın VAR ve AVAR'ı ise daha sonra netlik kazanacak.

Kaynak: Ajansspor