Sergen Yalçın'ın VAR kayıtları ve hakemlerle ilgili görüşleri şöyle:

"2 taraf arasındaki konuşmayı herkesin dinlemesi çok sağlıklı değil. Bazen biz çok kötü maç oynuyoruz ve kaybediyoruz, ben de teknik ekibimle oturup niye böyle oldu diye konuşuyoruz. Biz kendi içimizde yaptığımız özeleştiriyi kaydedip, yayınlasak doğru olur mu? Hakemler de kendi aralarında samimiler, pozisyonları değerlendiriyor olabilirler, o konuşmalarının da yayınlanması çok doğru olmaz çünkü yoksa hep onun üstünden gideriz. O hakem öyle konuştu, bu hakem böyle konuştu...

Biz yargılamayı çok seviyoruz. Bence konuşmaların yayınlanmaması doğal. Hata yapıyorlar ama ölümcül olmaması lazım. Futbol doğal bir oyun, hakem de, oyuncu da hata yapacak, hakem yanlış penaltı da çalacak. Bunları doğal haline bıraksak daha iyi değil mi? Hata yapıyorsa yapsın, yapabilir, ne var.

Kötü oynanan bir maçta bile mesela, VAR devreye girse, hakem görebilse belki kaybetmeyeceksin. Sonuçta bu senin hakkın, VAR senin hakkın ama devreye girmiyor. Kime göre VAR, neye göre VAR ve ne VAR? Oyuncular da VAR'a alıştı, ceza alanında en ufak bir müdahalede kendilerini yere atıyorlar. Oyuncuların alışması da çok kötü."