Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında deplasmanda Hollanda'nın güçlü ekibi Ajax'a 2-0 mağlup oldu. Siyah beyazlılar ilk maçta da Alman temsilcisi Borussia Dortmund'a İstanbul'da 2-1 kaybetmişti. Beşiktaş, kalan 4 maçta ilk puanı almak için mücadelesine devam edecek.

Tarihte az görülür bir durum
Diğer yandan Beşiktaş, zorlu Ajax maçı öncesi tarihinde pek az görülür bir durumla karşı karşıya kaldı. Siyah beyazlılar yaşanan sakatlıklardan ve hastalıklardan ötürü Amsterdam'daki maça tam 11 as oyuncusundan mahrum gitmek zorunda kaldı. Beşiktaş, sahaya genç isimlerle çıkmak zorunda kaldı.

Formayı ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde giydi
Altyapıdan A takıma dahil edilen Serdar Saatçi ilk defa bir Şampiyonlar Ligi'nde maçında forma giydi. Serdar en azından ligde geçen hafta Altay'a karşı oynamıştı. İkinci devre sahaya sürülen Berkay Vardar ise ilk defa resmi bir maçta siyah beyazlı formayı giydi. Ve bu ilk bir Şampiyonlar Ligi maçına tekabül etti.


17 dakikada alkışı aldı
Ajax maçında yaklaşık olarak 17 dakika sahada kalan Berkay Vardar, buna rağmen kumaşının iyi olduğunu gösterme fırsatı buldu. Berkay, 4 ikili mücadele kazanırken, 2 havu topu alıp, 1 de top kaptı. Genç oyuncu bir de ara pası attı. Görüldüğü üzere çok kısa sürede oldukça başarılı bir performans ortaya koyan oyuncu alkışı aldı.

Milli takımda Azerbaycan forması giyiyor
Peki Berkay Vardar kimdir? 14 Ocak 2003 doğumlu olan futbolcu Azerbaycanlı. 7 Nisan 209'da Beşiktaş U17 takımına dahil oldu. Merkez orta saha pozisyonunda oynayan 18 yaşındaki futbolcu, U19 Süper Ligi'nde toplam 19 maça çıkıp, 3 gol ve 1 asistle oynadı. Genç oyuncu bunun dışında bir kez de UEFA Gençlik Ligi'nde forma giydi. Berkay Vardar, milli takımlar altyapı kategorisindeyse Azerbaycan forması giydi. Oyunucu bir kez Azerbaycan U19, 3 kez de Azerbaycan U17 takımında forma giydi ve 1 gol kaydetti. Berkay'ın Beşiktaş ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2022'de sona erecek.

Azerbaycanlı spiker coştu
Berkay Vardar, Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'a karşı sahaya çıktığında sadece siyah beyazlılar değil Azerbaycanlılar da büyük heyecan ve gurur yaşadı. Özellikle Azerbaycan CBC Sport kanalının spikeri Berkay'ın sahaya adımını attığı o anları büyük bir heyecanla anlattı.cSpiker, "Ve Azerbaycanlı futbolcu Berkay Vardan meydana çıkıyor. İkinci Azerbaycanlı futbolcu olacak. Kenan Karaman da Azerbaycan Türküdür. Teşekkürümü bildirirem" dedi. İşte Azerbaycanlı spikerin Berkay oyuna girdiğindeki sözleri:

"Heyecanlı ve gururluyum"
Berkay Vandar, maçtan sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında, "10 yıldır formasını altyapıda gururla taşıdığım Beşiktaş’ta ilk profesyonel maçıma Şampiyonlar Ligi'nde çıkmanın heyecanını ve gururunu yaşıyorum. Bu formayı daha çok sırtımda terletmek için elimden geleni yapacağım. Destekleriniz için teşekkür ederim." dedi.
 

Kaynak: Ajansspor