Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vedat İnceefe, Ümit Milli Takım'la ilgili açıklamalar yaparken Güven Yalçın'a ayrı bir parantez açarken çarpıcı ifadeler kullandı.

Vedat İnceefe, Türk futbolunda her mevkiden oyuncu yetiştiğini belirterek, santrfor sıkıntısını çözmek için kulüplere büyük iş düştüğünü dile getirdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Türk futbolunda golcü sıkıntısı yaşandığını söylemesiyle ilgili İnceefe, "Güven Yalçın 20 yaşında. Aynı yaşta Halil İbrahim Dervişoğlu var. Bu oyuncuların kendilerini biraz daha geliştirmesi lazım. Kulüplerin bu futbolculara yatırım yapması lazım. Türkiye liglerinde santrforların yüzde 90'ı yabancı. 'Altyapından oyuncu yetiştiremiyoruz.' diyoruz ama bunun için bir şey yapmamız, bir program uygulamamız gerek. Bunu da kulüplerin yapması lazım. Milli takım, performansı iyi olan oyuncuların kullanıldığı yer. Takımlarında bu oyunculara biraz daha önem verilirse bunlar olacak. Her mevkiden oyuncu çıkıyor. Neden santrfor çıkmasın." ifadelerini kullandı.

"Güven Yalçın, Abdullah hoca zamanında biraz geri düştü"
Ümit Milli Takım Teknik Direktörü İnceefe, Beşiktaş'ta Güven Yalçın'ın Şenol Güneş döneminde çıkış yakaladığını ancak Abdullah Avcı zamanında geri düştüğünü söyledi.

"Biz hazıra alışmışız. En büyük sıkıntıyı da burada yaşıyoruz. 'Hazırı orada var. Alalım ve performansını en iyi şekilde kullanalım.' diyoruz ama arkada bekleyenin hazır olması için bir çaba sarf etmiyoruz. Bu çabayı sarf etmemiz lazım. Güven Yalçın, Beşiktaş'ta 1 maçta 3 gol attı, performansı üst seviyeye yükseldi. Şenol hoca zamanındaydı. Şimdi Abdullah hoca döneminde biraz geri düştü. Bunun psikolojisini hazırlamak lazım. İlerideki nesil bunlar. Başka oyuncu yok."

TRT SPOR