Spor yazarı ve yorumcu Fatih Doğan, Beşiktaş gündemini Duhuliye.com için değerlendirdi.

İşte Fatih Doğan'ın açıklamaları:

"BEŞİKTAŞ TARAFTARI O KADAR ÜZÜLDÜ Kİ..."

Beşiktaş'ta yeni teknik direktör Valerien Ismael ile gelen pozitif bir hava var. Beşiktaş taraftarı ve camiası; flaş transferlerin yapıldığı, büyük beklentilerle girilen bu sezonda o kadar üzüldü ki, takımdaki en ufak kıpırdanma, oyuncularda gördükleri en ufak bir kıpırdanma belirtisi taraftarı ve camiayı mutlu etmeye yetti. Ismael Hoca geldiğinde, Beşiktaş camiasının kendisine destek olacağını söylemiştik. Şu anki tabloda bu öngörünün doğru olduğunu görüyoruz.

"ALANYA MAÇI TAKTİK SAVAŞIYDI"

Beşiktaş, Alanyaspor karşısında biraz farklı bir stratejiyle sahada yer aldı. Karşısında topa sahip olmayı, pas yapmayı, geriden oyun kurmayı seven bir Alanyaspor vardı. Böyle bir rakibe karşı golü de erken bulunca Beşiktaş topu rakibe bırakıp kaptığı toplardan bulduğu kontralarla skora gitti. Bu maçta Beşiktaş'ın topu rakibe bırakması belki eleştirildi ama ben Valerien Ismael hocanın tabiri caizse bir taktik savaşına girdiğini, golü de erken bulunca yalnızca bu maçlığına böyle bir strateji uyguladığını düşünüyorum. Önümüzdeki maçlarda Beşiktaş; yeniden topa sahip olan ve baskılı oynayan kimliğine geri dönecektir.

"EN FAZLA 2-3 OYUNCU"

Beşiktaş'ta sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 14 oyuncu var. Bu durum birçok oyuncunun takımdan ayrılabileceğini, birçok oyuncunun da geleceğini gösteriyor. Beşiktaş'ta büyük bir sirkülasyon olacak. Sportif Direktör Ceyhun Kazancı yaptığı açıklamada maaş bütçesinin yıllık 25 milyon Euro'yu geçmeyeceğini söyledi. Bu da demek oluyor ki Beşiktaş önümüzdeki sene oyuncularına ortalama 1 milyon Euro maaş ödeyebilecek. Yani Beşiktaş'ta yüksek ücretler alan en fazla 2-3 oyuncu olabilecek. Tüm kulüplerimiz açısından zaten doğru olan da bu. Batshuayi'lerin, Pjanic'lerin geldiği yüksek maliyetli bir sezonda alınan sonuçlar ortada, uzun zaman sonra belki Avrupa'ya gidemeyecek olan bir Beşiktaş var. Beşiktaş "Feda" sloganıyla yola çıktığı sezonda bile Samet Aybaba hocayla son maça kadar ikincilik için mücadele etmiş, sezonu kılpayıyla 3. sırada noktalamıştı. O sezona "Feda" diyorsak böyle bir sezona "Sefa" mı diyeceğiz?

"VIDA VE LARIN..."

Beşiktaş'ta 25 milyon Euro'luk maaş bütçesi gereği yüksek maaşlı kiralık oyuncularla yolların ayrılacağını düşünüyorum. Bunun dışında yabancı oyunculardan durumu belki en çok merak edilenler Vida ve Larin. Yönetimin bu oyunculara 1,5 - 1,7 milyon Euro seviyesinde tekliflerinin olduğunu biliyoruz. Oyuncuların Beşiktaş'tan 2,5 milyon Euro gibi bir talepleri var. Ortak bir noktada buluşulur mu, Beşiktaş yönetimi farklı bir tasarrufa mı gider, önümüzdeki günlerde göreceğiz.

"BEŞİKTAŞ GİRESUN'DA RAHAT OYNAYACAK"

Beşiktaş; yeni hocasıyla, yeni oyun düzeniyle çıktığı 2 maçta da futbol olarak geçer not almayı başardı. Oyuncuların motivasyonları ve özgüvenleri yükseldi. Takımda keyiflerin yerinde olduğunu, pozitif bir enerjinin yakalandığını söyleyebiliriz. Bu durumdaki bir Beşiktaş, Giresun deplasmanında da istekli, rahat bir oyun ortaya koyacaktır. Ben Beşiktaş'ın yakaladığı bu havayla Giresun deplasmanından galibiyet alarak döneceğine inanıyorum.

Doruk KOÇ / Duhuliye