Beşiktaş'ta Braga ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi grup maçı öncesi teknik direktör Abdullah Avcı ile Pedro Rebocho basın toplantısı düzenliyor.

İşte o açıklamalar:

"Enzo sezon başından bu yana çalışıyor. Sakatlıklardan da kurtuldu. Geçen hafta hazırlık maçında da oynamıştı. Yarın ilk 11'de sahada olacak."

 "Antrenman öncesi ve antrenman sonrası yarınla ilgili alacağım bilgiler var. Pazarı sonra düşüneceğiz. Avrupa Ligi 3. müsabaka. 21 oyuncu 11'de başlamış 10 resmi müsabakada. Bu sağlıklı bir durum değil."

"Beşiktaş forması ve buradaki bulunan oyuncu grubu şartlar ne olursa olsun en iyisini yapmak isteyecektir. Kulüpte bir değişim oldu. Bunun Avrupa Ligi, hem lige olumlu yansımalar olacağını umuyoruz."

"Braga daha önce karşılaştığım, savunmada ve hücumda organizasyonları olan, beraber hareket edebilen bir takım. Yarın bizim de tekrar ivme kazanabilmemiz için taraftarımızın önünde oyuncu grubumuzla en iyisini yapmalıyız."

“Bütün verileri kullanıyoruz antrenmanlarda. Oynadığımız zemin, beslenme, dinlenme sakatlıkları etkileyen durumlar. Dorukhan, kendisine çok iyi bakan bir futbolcuydu, sakatlığı talihsizlik oldu. Belki zeminden kaynaklıydı.”

“Bazı oyuncuların ağrı eşiği yüksektir. Caner Erkin sakatlığına rağmen oynuyor. Bunları minimuma indirmek için antrenmanlarda uğraşıyoruz.”

“Bu bir şanssızlık mı, bir teknik adamın 5 senede yaşayacağı şeyi 5 ayda yaşamak mı bilemiyorum. Bunlarla yaşayamayız, düzelteceğiz.”

"Sezon başından bu yana ismini de verdiğim 5 genç oyuncu devam ediyorlar bizle. Çok iyi gelişim gösteriyorlar. Belki yarın, belki yarından da yakın formayı giyecekler."

"Benim çok alışık olmadığım seçim ve yönetim değişimini buradaki 5 ayım içinde yaşamış bulunuyorum. Sayın Fikret Orman'a samimiyeti ve yarattığı çalışma ortamı ve beni buraya getiren teklifi yaptığı için teşekkür ederim."

“Ahmet Nur Çebi, birbirimize saygı duyduğumuz birisi. Samimi duyguları için kendisine teşekkür ediyorum. Beşiktaş'ın saha dışındaki sorunlarını çözmek için uğraşıyorlar. Biz de saha içini çözmek için uğraşacağız.”

"Yeni yönetim, Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi benim 10 senedir tanıştığım, saygı duyduğum, karşılıklı sevgi ve saygımıza inandığım bir isim. Basındaki sözleri için teşekkür ediyorum. Saha içi ve dışı tüm problemleri çözmeye uğraşıyorlar, teşekkür ediyorum."

"Önceki yönetimle olduğu gibi yeni yönetimle de mücadelemizi asla vazeçmeden sürdüreceğiz, oyuncu grubumuzla birlikte."

"Adem Ljajic'ten beklenti biraz fazla. Sadece Adem'in üzerinden gidemeyiz, özel oyuncu olduğu için beklenti epey fazla. Milli takım performansı çok iyiydi. Adem bana 'Takım kötü ben de kötüyüm' demedi, 'Ben de performansımdan memnun değilim' dedi bana. Adem dönüş yapacaktır, yetenekli bir oyuncu."

"Hiçbir şeye tamam mı devam mı diye bakılmaz. Hayat sana 1 gün sonra yeni bir fırsat da yeni bir maç da sunuyor. Bir maça tamam mı devam mı diye bakarsan kaybı daha büyük olur. Biz saha içindeki oyun aklımıza bakmalıyız, bu iş tamamen duygularla oynanmaz."

"İstatistiklerin seninle olmasının hiçbir anlamı olmaz. Pasın şiddetini, kalitesini ayarlayamıyorsan istatistik istediğin kadar seninle olsun. Wolves bize karşı 1 kere geldi, taçtan golü yedik, istatistikleri yoktu. 3 gün sonra Premier Leuge'de City'yi yendiler."

"Bütün verileri kullanıyoruz. Biz antrenmanda nabızlara kadar takip edip, dinlenme aralığına kadar, oranın bize gösterdiği süreçte ikinci çalışma sürecine başlıyoruz."

"Savunmanın iyi olabilmesi için takım savunmasının iyi olması gerek. Necip'e bir parantez açmak lazım. Bu ülkede tartışılan bir oyuncuyken, geçen sene 280 antrenmanın 279'una çıkmış bir oyuncu. Sahaya çıktığında her şeyini verebilen bir oyuncu."

 

duhuliye.com