A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Paraguay maçında sahaya süreceği ilk 11'de değişiklik yapma kararı aldı.
Avustralya karşısında alınan yenilgi, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın Dünya Kupası hazırlıklarına yönelik planlarında revizyona gitmesine neden oldu.
Karşılaşmanın ardından teknik ekibiyle detaylı bir değerlendirme yapan İtalyan çalıştırıcının, Paraguay'ın da Avustralya'ya benzer şekilde savunmada bekleyip hızlı ataklarla sonuca gitmeye çalışan bir takım olması nedeniyle hem ilk 11'de hem de oyun anlayışında değişikliklere gitme kararı aldığı belirtildi.
HÜCUM HATTINDA KRİTİK DOKUNUŞ
Taktik analiz toplantılarında oyuncularına Avustralya maçında yapılan hataları görüntüler eşliğinde aktaran Montella, özellikle pas kayıplarının azaltılması gerektiğini vurguladı.
Daha kontrollü ve dikkatli bir oyun planı isteyen deneyimli teknik adam, savunmada da konsantrasyon seviyesinin yükseltilmesini talep etti.
Ancak en dikkat çekici değişikliğin hücum bölgesinde yaşanması bekleniyor.
İLK 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK
Avustralya karşılaşmasında ikinci yarıda forma verdiği Kenan Yıldız'ı bu kez maça ilk 11'de başlatmayı planlayan Montella'nın, santrfor pozisyonunda ise Deniz Gül'e görev vermesi öngörülüyor.
Avustralya'nın uzun boylu stoperleri karşısında etkili olmakta zorlanan Kerem'in performansını değerlendiren İtalyan teknik adam, Paraguay savunmasına karşı Deniz Gül'ün fiziksel özellikleri sayesinde daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyor.
Ayrıca Barış Alper Yılmaz'ın da mücadeleye kulübede başlayabileceği aktarıldı.
Haber kaynağı: Hürriyet
YORUMLAR (34)
Solda Kenan sağda yunus santrafor barış 10 numara can uzun oynar 6 Hakan 8 arda milli takımın 11 i budur ama fener kızmasın Beşiktaş kızmasın olmuyor bakalım ne olacak nasıl 11 olacak
@Karakartal ismini Aslan yapmayı unutmuşsun. Senin dediğin hucum hattı Süper Lig de bile iş yapamaz. Solda Kenan oynar, Sağda Yunus ya da Barış oynar Arda forvet arkası onun arkasında da İsmail ile Orkun oynar. Forvette de Deniz oynar. Eğer forvetsiz çıkacaksa da ismaili ön liberoya çeker Hakan ve Orkun önlerinde Arda ile kanatları içeri atarak oynar. Kerem ve Hakan düzeni bozuyor çünkü birinin boy ve top kaptırma sorunu diğerinin geriye gelmeme yeterince koşmama sorunu var kulübünde önemli görünmüyor ama milli takımda sorun yaratıyor bu iş. Avustralya maçında gördük bunları.
İtaliano dünya kupasından Orkun u izlemiştir Montella ya da sorar 10 numara olmaz bundan 8 numara da ismail daha iyi derse sıkıntı tekrar o bölgeye transfer bizi yorar zaten 10 tane adam aldık
İhale yine Orkuna kalır demedi demeyin. Zaten Barış,Kerem,İsmail,Mert Müldür, Çağlar,Abdülkerim denen gereksiz adamların milli takımda işi olmamalı..
@Tff istifa Eksik yazmışsın dostum Kaan,Samet Akaydın,Mert,İrfancan yerine sanki Berke,Emirhan,Bertuğ,Aral, Demir Ege ve Yusuf Sarı olmalıydı.
stoperde ülkücü bıyıklı soytarıyla yanındaki jöleli olduğu sürece istediğini koy, delip deşiksin.
@Anti hain, ülkücü bıyıklıya soytarı dediği için hain mi oluyor insan. Adam haklı, orası milli takim, soytarılık yeri değil. Youtube soytarılığının ne faydası olabilir kimilli takıma.
@Çakma Şokella Nasıl da zoruna gitmiş o hareket. haini olduğunu bu kadar belli etmeseydin!
Nasıl Muci kanatta verimsiz oldu. Arda'da kanatta verimsiz. Forvet Deniz Gül, Sol kanat: Kenan Yıldız, 10 numara: Can uzun, sağ kanat: Yunus Akgün, 8 numara: Orkun Kökçü. Sonra gel tempoyu, dinamizmi gör.
Hadi ya Milli takımın aksayan yönünü nihayet bulmuş,Sosyal medya Keremle olmaz diye dünya kupasından önce davul çaldı,zurna öttürdü sen yenimi uyandın hocam günaydın
Yine yalnis karar. Denizle avustralya macina cikmasi lazimdi fiziksel anlamda. Simdi paraguay kontra oyanayan ve fiziksel gücü olan bir takim degilmi. Kerem sprint yapan oyuncu
Barış Alper sağ kanatta maça başlamalı klübeye gönderilecek oyuncu İsmal Yüksek olmalı. Arda-Hakan-Orkun üçlüsü daha üretken bir orta saha…
Bu baris kendini nimetten sayiyor. Gs de degil Bjk de olsa, kadroya bile alinmazdi
Geçti borun pazarı sür eşeğini Niğde ye. Biz gruptan çıkamayız. İrfan canla mı çıkacağız. İrfan canı Kendisine şaklaban olarak götürmüş.
masa bası uydurma haber... elemelerde kerem pres ve gol katkısı cok yuksekti paraguay karsısınıda onla cıkacak...
Arda, Hakan, Barış, Kerem boş oyuncular
HAY BU HAKANIN AWINA KOYAYIM MİLLİ TAKIMI BOZUYOR RESMEN SIK KAFALI
Inanmiyorum, forvette kerem ile devam eder. 2 senedir forvet ile oynatmiyor, ozaman simdide oynatmasin adamsa
Ya bir yandan su heriften kurtulmak istiyorum ama bir yandan kazanmak istiyorum. Sol acikta Baris, 10 kisi defans yapan takima karsi forvette Kerem ile maca cikip, birde buna 85 dakika sabretmek inanilir gibi degil. Gokdeniz Karadeniz oynuyor olsa onu bile koyardi forvete bunun mantigiyla.
@…. Hakan önlibero oynuyor zaten İnterde! İsmail yada salih oynayacaksa önliberoda 8 numarada Hakandan ziyade ya Orkun oynar ya da Ardo, 10 nu arada da Can, eğer kapanan takımlara karşı üretken ol ak istiyorsak.
Paraguayı hafife almak yanlış olur, ABD,den 4 gol yediklerine bakmayın çok iyi savunma yapan bir Takım Paraguay, maç berabere biterse Dünya kupası bitmiştir, hacı cav cav ve çocukları ellerinde Dünya kupası baloncuğuyla geri dönerler artık.
Kenan Arda Can yap, Can sağdan içeri kırılsın. arkalarında da iki tane koşacak adam koy, bunların yerine de koşsunlar. Ama hakan olduğu sürece bu üçlüyü oynatamazsın. Çünkü Hakan'ın ne enerjisi ne de kesiciliği yetmez. İsmail Orkun olur. Biliyoruz ki Hakan oynayacağı için bu da olmaz. Hakan oynayacak diye Arda sağ tarafta oynuyor. Hakan oynayacaksa çok başka formasyon lazım.
Barış denen Kazmayı oynatmak için Semih'i bitirdi bu adi kukla. Şimdiyse Can Uzunu bitiriyor.
Deniz Gül ve Bertuğ’a üvey evlat muamelesi yapmayın Ozan Kabak Merih’ten daha formda ayrıca Emirhanımız Samet ve Çağlardan daha çok hakediyor milli formayı
Milli takımın ilk 11 de olmayı bırak geniş kadroda bile olmaması gereken en az 6 ,7 kişi var.
Keremde barista 11 oyuncusu degil barisin ne asisti ne golu var milli takimda bi adamı pparlatmak icin ellerinden geleni yaptilar ama olmuyor kardesim adam eksiltemeyen zekasi olmayan teknik olmayan hucumcu olmaz millet bek oynasin diyor dunyanin hangi ileri uc oyuncusu bek oynadi tamamen yeteneksiz bi adam sakatlanmiyorda sakatlansada kurtulsak sacini sktgmn mali
Bu ikisini Milli Takima cagirmak bile yanlis karar...
Haber doğru ise geç olsada yerinde bir karar
ARTİSLER İLE FUTBOL OYNANMAZ, MUTELLA BUNU ANLAMADI GİTTİ. BARIŞ, ABDÜLKERİM. HAKAN ÇALHANOĞLU , EREN ELMALI BUNLARDAN HAYIR YOK.
Arda hakan orkun birarada olmaz,liberoda ismail önleri ya hakan orkun ya orkun arda ya hakan arda yapıp sağ açığada illa biri konulmalı,tek kanatlı,ortada birbirinin işini yapıcam derken dibdibe olunan bir ortasaha ile kimseyi açamayız,malesef arda herşeyi kendi yapsın istiyor,basit pas gibi bi düşüncesi yok,illa ki esktra bşy yapıyım derken topla gereksiz çok oynuo,içeriye koşu,kanada çok koşu hiç atmıyor,orkun kanada da iniyor,içeriyede koşuyor ne yazıkki onada top atmıyorlar,hakan geriden oyun kurmak istiyor ama hızlı bindiren koşu atan hem yok hem tek kanatla olmuyor,önce buraya hi neşter vurulmalı!
@…. Hakan önlibero oynuyor zaten İnterde! İsmail yada salih oynayacaksa önliberoda 8 numarada Hakandan ziyade ya Orkun oynar ya da Ardo, 10 nu arada da Can, eğer kapanan takımlara karşı üretken ol ak istiyorsak.
@…. Yenimle aynı fikirdeyim. Bu haberde yazılanları 80. dakikka da teknik direktörün anlaması da komik değil mi? 2-3 pozisyonda sırf arda topu orkuna tek vermek yerien ezdi. Keremin kaybolduğunu görmek için herhangi bişey kullanmaya gerek yok. sağ kanatta hiç kimse yoktu maç boyunca. Herkeste ben yıldız olacam ben atarım ben oynarım edası oluncada oluyor maalesef
paraguayı yenip amerika ile final maçına çıkmamız gerek
Demek eleştirilere boyun eğip oyunundan vazgeçecek. Güzel. Hocanın iradesi kırıldığına göre artık daha fazla tutunabileceğini de sanmıyorum çünkü bilmediğin, inanmadığın oyunu oynatamazsın. Bir olur iki olur üçüncüde duvara toslarsın.
Taraftarın suyuna giderek bir sonraki maçta hamle yapan maç anında hiç bir hamle becerisi olmayan yeteneksiz vasat teknik direktörü başımıza alan TFF sen de gideceksin az kaldı suyun ısınıyor senin de Hacıoğlu.
bu maçta dene koçum. olmazsa 3. maçta adam akıllı bir taktik bulursun acele etme.
Korktuğum puan bile alamadan elenecez, defansa baksana biri mafya ülkücü sağcı diğeri jöleli örme saçlı solcu