Yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) salgını nedeniyle tek maç üzerinden oynanacak karşılaşmada siyah-beyazlı temsilcimiz Selanik'te tur arayacak.

Toumba Stadı'ndaki karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Seyircisiz oynanacak mücadele Kanal D'den naklen yayınlanacak. Selanik'te yapılacak karşılaşmada normal sürenin eşitlikle tamamlanması halinde uzatmalara, eşitliğin uzatma bölümlerinde de bozulmaması halinde penaltılara geçilecek.

PANDEMİ SONRASINDA KURALLAR DEĞİŞTİ
Siyah-beyazlılar7 kez gittiği Şampiyonlar Ligi'ne 8'inci kez katılabilmek için zorlu bir yola girdi. Bu sezon için değiştirilen kurallar gereği, Şampiyonlar Ligi 2. elemesindeki tüm maçlar gibi PAOK - Beşiktaş maçı da tek maç üzerinden seyircisiz oynanacak ve kazanan takım 3. ön eleme turuna geçecek. Kaybeden ise yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundan devem edecek. Beşiktaş, önceki elemelerde en fazla iki tur oynarken, değişen format gereği Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için tam 3 turu geçmek zorunda olacak.

KARA KARTAL DIŞ SAHADA ZORLANIYOR
Siyah-beyazlı temsilcimizAvrupa'dakison 8 dışsaha maçınınsadece birinikazanabildi.Rakiplerinekonuk olduğu21 maçtanberaberlikleayrılan siyah-beyazlıtakım,63 müsabakadaise yenildi.Dış sahada127 kezrakip filelerihavalandıranBeşiktaş, kalesinde209gol gördü.

LJAJIC VE DOUGLAS GÖTÜRÜLMEDİ
Beşiktaş'ın, PAOK maçı kadrosu belli oldu. Buna göre teknik direktör Yalçın tarafından belirlenen kadroda, UEFA listesinde isimleri olan Ljajic ve Douglas, Yunanistan'a götürülmedi. Geçen sezon bitmeden takımdan ayrılan Karius'un yerine kalede görev yapan Ersin Destanoğlu, ilk Avrupa heyecanını yaşamak için forma bekleyecek. Beşiktaş'ın yeni transferleri N'Sakala, Welinton ve Mensah da oynamaları halinde siyah-beyazlı formayla ilk maçlarına çıkacak.

PAOK - BEŞİKTAŞ MAÇI MUHTEMEL 11'LERİ

PAOK: Paschalakis, Rodrigo, Varela, Mihaj, Giannoulis, Michailidis, El Kaddouri, Pelkas, Biseswar, Tzolis, Akpom

Beşiktaş: Ersin, Lens, Vida, Welinton, N'Sakala, Atiba, Oğuzhan, Boyd, Mensah, N'Koudou, Larin

AVRUPA'DA 223. MÜCADELE
Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 223. mücadelesine çıkacak. Geride kalan 222 maçta 84 galibiyet, 46 beraberlik ve 92 yenildi aldı. Bu periyotta rakip fileleri 294 kez havalandıran Kartal, kalesinde ise 323 gol gördü.

3
Beşiktaş,Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek finale yükseldi. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1986-87'de adını çeyrek finale yazdıran Kartal, 2002-03'te ise UEFA Kupası'nda aynı başarıyı sergiledi. Beşiktaş, 2016- 17 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde mücadele etti.