Beşiktaş'ın yeni forveti Weghorst için bundesliga.com'da "Türkiye'de, Premier Lig'deki başarısızlığını da unutturacaktır" ifadelerine yer verildi. Sağlık kontrollerinden geçtikten sonra 1 senelik resmi sözleşmeyi imzalayacak olan Hollandalı, Beşiktaş'tan yıllık 2.7 milyon euro yıllık ücret alacak. Weghorst atacağı resmi imzanın ardından ülkesine dönecek ve Beşiktaş'ın 5 Temmuz'da başlayacak olan Avusturya kampında takıma dahil olacak.

Oyuncu için kulübü Burnley'e kiralama ücreti ödenmeyecek. Almanya'da 3.5 yıl futbol oynayan Weghorst ile ilgili olarak bundesliga.com sitesi değerlendirmeler yaptı.

Alman basını oyuncunun Beşiktaş'ta sıçrama yaratacağını ön görüyor. Alman basınında çıkan söz konusu analizde futbolcunun İngiltere'ye giderken hayalini gerçekleştirdiği sözlerine yer verilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Weghorst'un bu hayali, kendisi açısından erken sona ermiş gibi görünüyor. Eintracht Frankfurt'un onu çok istemesine rağmen Şampiyonlar Ligi'nde oynama olasılığı bulunmayan Beşiktaş'a giderek egzotik bir seçim yapmış olacak.

Türkiye'de beklenen sıçramayı yapma konusunda şüphelerimiz olsa da Premier Lig'deki başarısızlığını unutturacak bir adım olacağına hiç şüphe yok.  Beşiktaş'ın yeni golcüsü 29 yaşındaki Weghorst, Wolsburg'da gösterdiği performans ile adından sıkça söz ettirdi."

Fotomaç