Beşiktaş'ın stoperi Welinton, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Siyah-beyazlı futbolcu, şampiyonluk konusunda mesajlar verirken, teknik direktör Sergen Yalçın'ın stiline de değindi. Detaylar haberde... 

"Sergen Yalçın'ın stili hiç değişmedi"

Sergen Yalçın ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Welinton, "Hocamızın hep kazanmaya oynayan bir stili var. Burada büyük takım faktörü var. Burada sizden kupalar kazanmanızı bekliyorlar. Burada hedef var. Ama hocamızın stili aynı, hiç değişmedi" yorumunu yaptı. 

"Lideriz ama lig bitmedi"

Lider olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten siyah-beyazlı futbolcu, "Takımdaki ambiyans çok iyi. Bundan sonra da bozulmayacak. Evet lideriz ama bitmiş bir durum yok. Her maçta aynı şekilde mücadele etmek durumundayız" dedi. 

"Taraftarları mutlu etmek için mücadele edeceğim"

Welinton taraftarlara da mesaj gönderdi. Siyah-beyazlı futbolcu, "Taraftarın desteğini almak motive edici. Bu motivasyonla birlikte onları daha fazla mutlu etmek için mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı. 

"Çok pozisyona giriyoruz, bana gerek kalmıyor"

Gol atmak istediğini şu ana kadar da fırsatları kovaladığını hatırlatan Welinton sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Beşiktaş'taki oyun düzenine bakıldığında çok pozisyona giriyoruz. Bana gerek kalmıyor. Ama fırsat gelince Allah'ın izniyle golümü atmak istiyorum."

"Yeteneklerim beni buraya getirdi, daha da ileriye gitmek istiyorum"

Öte yandan takım içindeki rekabet de Welinton'a soruldu. Welinton, "Beşiktaş oynadığım en büyük takımlardan biri. İkili mücadelelere hocamız çok önem veriyor. Arkadan topla oyun kurma da olabilir. Her gün bu rutinin içinde olmak önemli. Yeteneklerim beni buraya kadar getirdi. Bundan sonra daha da ileriye gitmek istiyorum. Hoca kimi seçerse onunla oynayacak. Oyuncularımızın hepsi üst düzey oyuncular" dedi.

Welinton: Derbiyi düşünmüyoruz

Beşiktaş'ta forma giyen Welinton, Başakşehir maçında 3 puan hedeflediklerini ve şu anda Fenerbahçe derbisini düşünmediklerinin altını çizdi. Welinton, "Fenerbahçe maçına daha çok var. Şu anda derbi maçı düşünmüyoruz. Maç maç ilerliyoruz ve önümüzdeki ilk maçı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

"Şampiyonluk kutlamalarının içinde olmak istiyorum"

Siyah-beyazlı futbolcu, önlerindeki birkaç maçın İstanbul'da yapılacak olması hakkında ise, "Bu sene çok maç oynuyoruz. Deplasman ya da kendi evimizde oynamamız fark ettirmiyor. Seyahat etme konusunda bir avantaj olabilir. Bu da küçük bir avantaj" derken, sezon sonunda ise şampiyonluk istediklerini, "Önceki kutlamaları gördüm. Şampiyonluk kutlamalarının içinde olmak istiyorum" diyerek anlattı. 

Kaynak: Ajansspor