Karşılaşmanın 52. dakikasında sağ kanattan Ghezzal'in kullandığı serbest vuruşta Welinton'un kafa vuruşunda top dışarı çıktı. Welinton, pozisyonda çekildiğini belirterek hakeme tepki gösterdi.

Hakem Halis Özkayha, VAR hakemiyle konuştuktan sonra pozisyonu devam ettirdi.


Tartışmalı pozisyon hakkında kim ne dedi?

Eski hakem Erman Toroğlu, pozisyonla ilgili ,"Diyorlar ki, 'Formayı tuttu bıraktı artık penaltı değil'. Ben de diyorum ki; 'Sizin anneniz güzel mi?' Kafa karıştırıyorlar. Welinton'un pozisyon çok net penaltı. Bunun gri olanı yok. Palamut gibi pozisyon. Net penaltı." dedi.

Eski Hakem Selçuk Dereli: "Welinton'ın pozisyonu açık penaltı."

Eski Hakem Deniz Ateş Bitnel: "Net penaltı. VAR neden var?"

Eski futbolcu Ali Gültiken: "Devam kararı doğru."

Eski futbolcu Ayhan Akman: "Devam kararı doğru."

Eski futbolcu Tümer Metin: "Penaltı."

Deniz Çoban: “VAR hakemi Bahattin Şimşek, Welinton'a yapılan %100 penaltı pozisyonuna karışmayacaksa neye karışacak, hangisine karışacak?”

Welinton'un Konyaspor ceza sahası içindeki tartışmalı pozisyonunun penaltı olduğunu kaydeden Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, "Welinton'un çekildiği bir pozisyon var. Kural değişti, çekip bırakırsa penaltı olmuyor deniyor. İzlediğim kadarıyla o çekme vuruşu da etkiliyor. O pozisyonun penaltı olduğunu düşünüyorum. Bunun değerlendirmesini federasyon ve Merkez Hakem Kurulu yapacaktır." şeklinde konuştu.

İŞTE TARTIŞMALI POZİSYON: