İspanya'nın en meşhur radyosu Cadena Ser'de program yapan Ramoja, Beşiktaş'ın bu transferde avantajlı olduğunu söyledi.

"Onun için güncel seçenek Türkiye..."

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Roberto Ramoja, "Willian Jose ayrılmak istiyor. Hem teknik heyet hem de oyuncunun kendisi bu sezon 11'de esaslı bir rol alamayacağını biliyor. Geçen sezon Şu anda onun için güncel seçenek Türkiye. Beşiktaş ve Trabzonspor onun transferi için çalışma yaptı. Aslında pazar değeri yüksekti; ama geçen sezon kiralık olarak oynadığı Wolverhampton'da gol atamadı, son derece vasat bir sezon geçirdi. Normalde sözleşme fesih bedeli çok yüksekti.

Şu anda Real Sociedad 8 milyon Euro istiyor. Kiralık seçeneği de olabilirdi; ancak diğer forvet Carlos Fernandes, AZ Alkmaar maçında dizinden sakatlandı ve 6 ay oynayamayacak. Bu nedenle yönetim birinci forvet Ishak'ın yanına bir başka forvet koymak zorunda. Bu durum Willian Jose ile ilgili durumunu karmaşık hâle getiriyor.

Kalması küçük de olsa bir olasılık; ama gitmesi daha yüksek ve gidiyorsa Real Sociedad onun transferinde para kazanıp, Carlos'un sakatlığından doğan boşluğu bir başka forvet alarak doldurmak durumunda. Türkiye seçeneği Willian Jose için en güncel olanı. Bu noktada ise Beşiktaş ön planda. Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan oynuyor ve İstanbul şehrinin takımı ve azı başka avantajlara sahip..." dedi.