Çoğu zaman 4-1-4-1 oynaması beklenen siyah beyazlıların en rahat olduğu pozisyon kale. Sahada 8 yabancı zorunluğuna karşın Beşiktaş'ın kale rotasyonu Ersin Destanoğlu ve Mert Günok'tan oluşuyor.

Sağ bek pozisyonunda Valentin Rosier'in ana isim. Avrupa'da ve ligde çoğunlukla Fransız futbolcunun görev yapması bekleniyor. Gerekli durumlarda Necip Uysal da bu pozisyonda görev yapabilecek. 

Stoper tandemi Montero ya Welinton ile ve Vida'dan oluşacak. Kadroda yerli stoper alternatif olarak sadece Serdar Saatçı bulunuyor. 

Sol bek için de Umut Meraş transfer edildi. Rıdvan Yılmaz da rotasyonda. Avrupa için N'Sakala da bulunuyor.

Ön liberoda Josef de Souza görev yapacak. 

Mevcut durumda Kartal'ın 1 yerli isme daha 11'de yer vermesi gerekiyor. Bu durumda zaman zaman Mehmet Topal bu pozisyonda şans bulabilir ve Josef dinlendirilebilir.

PJANİC GELDİ, SALİH YEDEĞE

Siyah beyazlılarda fırsat transferi olarak öne çıkan Pjanic gelmeden önce merkez orta sahada Salih Uçan ile yabancı sorunu yaşanmadan kadro netleşmişti. Dünyaca ünlü futbolcunun gelişiyle beraber taşlar da yerinden oynadı.

YERLİ STOPER ALINSAYDI... 

Siyah beyazlılar, Montero'dan önce Kaan Ayhan başta olmak üzere yerli bir stoper takviye etmek istedi. Ancak transferin bitimine kısa bir süre kala henüz stoper takviyesi gelmedi. Eğer Kartal, yerli bir savunmacı alsaydı, ileri hat bölgesinde istediği isimlere şans verebilecekti. 

GHEZZAL-TÖRE DEĞİŞİKLİĞİ SIKLAŞABİLİR

Beşiktaş taraftarları, Ghezzal-Gökhan Töre değişikliğini daha sık izleyebilir bu sezon. Zira Pjanic ve Teixeira ikilisinin aynı anda sahada olması gerektiği durumlarda hamle sayısı çok az. 

KENAN KURTARICI OLABİLİR

Kartal, sol kanat için Larin ve N'Koudou'yu kullanacak. Eğer teknik direktör Sergen Yalçın, bu isim yerine Kenan Karaman'a şans verirse, orta sahada değişikliğe gerek duymayacak.