Futbol

Yabancı sınırı ne olacak? TFF başkanı açıkladı!

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan yabancı kuralı açıklaması...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüplerin ve kamuoyunun merakla beklediği yabancı oyuncu kuralına dair belirsizliklere son noktayı koyarak mevcut planlamanın sadık kalınacağını açıkladı. Yabancı kontenjanında herhangi bir radikal değişikliğe gidilmeyeceğini net bir dille ifade eden Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz yıl alınan kararların aynı kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

10+4 kuralı devam edecek

Federasyonun daha önce ilan ettiği yol haritasına bağlı kaldığını vurgulayan Başkan Hacıosmanoğlu, kadro yapılanmasındaki geçiş sürecine dair rakamsal detayları paylaştı. Geçtiğimiz sezon uygulanan 12+2 düzenlemesinin ardından bu sezon itibarıyla 10+4 sistemine geçileceğini bildiren Hacıosmanoğlu, "Yabancı oyuncu kuralında bir değişiklik yok. Geçen sene 12+2 idi, bu sene 10+4 olacak. Zaten geçen sene ilan etmiştik. Aynı doğrultuda devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yabancı hakem bir daha olmayacak

İbrahim Hacıosmanoğlu geçtiğimiz sezon Galatasaray - Fenerbahçe maçında yabancı hakem uygulamasının bir sefere mahsus olduğunu açıkladı ve şunları söyledi; "Yabancı hakem bir kereye mahsustu. O günün atmosferinde kendi hakemlerimizi korumak için yaptık."

duhuliye.com

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }