UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir performans sergileyemeyen Beşiktaş, Süper Lig'de de son olarak Trabzonspor'a mağlup oldu. Siyah-beyazlılarda kötü gidişat devam ederken gözler bir yandan da devre arası transfer dönemine çevrildi. Beşiktaş'ın tecrübeli santraforu kadrosuna katmak için mesafe kat ettiği öğrenildi.

Beşiktaş’tan rekor bonservis ücretiyle ayrılan Cenk Tosun, yeniden eski takımının yolunu tutuyor. Tecrübeli santrfor üç yıl önce 23 milyon euro bonservis karşılığında transfer olduğu Everton’dan siyah-beyazlılara bedavaya dönmeye hazırlanıyor.

OCAK'TA VEDAYA HAZIRLANIYOR 

İngiliz ekibiyle sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Cenk, kariyerine mavi-beyazlılarda devam etmeyecek. Premier Lig ekibinin devre arasında milli oyuncu ile yollarını ayırmayı düşündüğü öğrenildi. Bu çerçevede ocak ayında gelecek teklifleri değerlendirecek olan Everton, sözleşmesinin bitmesini beklemeden 30 yaşındaki forvete veda etmeyi planlıyor.

DEVRE ARASI İÇİN EVERTON'IN İZNİ ŞART 

Ara transferde gol bölgesine mutlaka takviye yapmak isteyen Beşiktaş, Cenk Tosun’u bonservis ödemeden kadrosuna katma fırsatı yakaladı. Siyah-beyazlı kulüp sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığı için eski futbolcusuyla gelecek sezona yönelik bir kontratı şimdiden yapabilir. Ancak Cenk’i devre arasında renklerine bağlamak isteyen Kartal’ın Everton’la anlaşması gerekiyor.

MAAŞ KOŞULUYLA ONAY 

İngiliz ekibinin, Cenk’in 6 aylık ücretinin siyah-beyazlılar tarafından karşılanması durumunda transfere onay vereceği ifade edildi. Beşiktaş bu koşulu kabul ederse bonservisini bedelsiz alacağı milli oyuncuya uzun süreli bir sözleşme imzalatabilecek.

SERGEN YALÇIN ISRARLA İSTİYOR 

Başkan Ahmet Nur Çebi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Cenk Tosun için devre arasında girişimde bulunacaklarını açıklamıştı. Çebi’nin yanı sıra hücumda sıkıntı yaşayan Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın da golcü futbolcuyu ısrarla kadrosunda görmek istediği aktarıldı.

Kaynak: Milliyet