Kaya Çilingiroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"ELDE PAHALI KONTRATLAR VAR"

"Bugün bunların olacağını hep anlattım. Benim dışında bunları söyleyen kimse de olmadı. Hala Sergen Yalçın'ı savunan yorumcuları da görüyorum. Dolayısıyla bütün bunları anlattığım için tekrar tekrar aynı şeyleri de söylemek istemiyorum. Biraz bana kulak versinler, sağı solu dinlemesinler. Hatta şöyle bir iyimser tablo çizdim; seneye daha fazla sıkıntılar çıkacak dedim ama seneye kalmadan bütün sıkıntılar ortada. Bunları gidermesi de çok zor. Çünkü bu saatten sonra ne yapılacak? Elinizde çok pahalı kontratları olan oyuncular var. Ljajic kadro dışı bırakıldı ama bir tane daha Ljajic alındı! Bunlarla şimdi ne yapılacak? Ghezzal'in Rosier'in geçen seneki performansını sergileyip sergilemeyeceği soru işareti dedim her zaman."

"TAM BİR LİDER HAVASI ÇİZEMEDİ"

"Ghezzal de pahalı bir kontrat oldu şimdi. Stoper eksikleri var. Bu saatten sonra Sergen Yalçın'ın toparlanması da çok zor. Çünkü en az oyuncular kadar onun da teslim olduğunu görüyoruz. Başkana bu işleri kim yaptırdıysa o insanların etrafından gönderilmesi gerek başarılı olmak istiyorsa. Çünkü geçen sene ondan bir beklenti yoktu. Ekstra bir başarı oldu geçen sene. Bu sene çok güzel bir lafı oldu, 'Benden şampiyonluk beklemeyin' dedi. Tamam, beklemedik. Ama Şampiyonlar Ligi'nde alınan sonuçlar ve her alınan sonuçta Sergen Yalçın'ın yaptığı anlamsız yorumlar ve gelinen nokta bu. Bazen yaptığı açıklamalarda aynı maçı izlemediğini düşünüyorsun. Zaten kendi de diyor ki 'Artık buralara çıkıp konuşmak zor oluyor', sığınacağı bir nokta yok. Bir de üstüne futbolcularını şikayet etti. Tam bir lider havası çizemedi. İnşallah yanılırım ama erken biten bir kariyer gibi düşünüyorum ileriye dönük.

"YALÇIN'IN DA ÜST SEVİYEYİ KALDIRACAK KAPASİTESİ YOKMUŞ"

"Sergen Yalçın'ın bırakması bir çözüm değil. Onun açısından daha iyi bir kariyer yapacağı düşüncesindeydim ama gelinen noktada gidişat pek de onu göstermiyor. Avrupa'ya açılması için Şampiyonlar Ligi bir fırsattı ancak onu da değerlendiremedi. Mücadele bile edemedi Beşiktaş. Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi için 'Üst seviye maçlar' diyordu ancak kendisinin de üst seviyeyi kaldıracak kapasitesi yokmuş. Bu işler de konuşulduğu kadar kolay değilmiş. İnşallah ders ama nasıl toparlanacak belirsiz. Umarım aynaya bakıp kendi hatalarını görür, onları düzeltmeye çalışır. Hakemlere falan bahane bulmak çok kolaycılık. Zaman zaman bunu başkan da yaptı. O zaman adresi farklı gösterip kendi sıkıntılarını göremiyorsun. Bunları transfer döneminde söylediğim için kendimi rahat hissediyorum."

"FİKRET ORMAN'LA UĞRAŞMANIN BİR ANLAMI YOK"

"Fikret Orman, divanda konuştu. Orada dikkatimi çeken bir açıklaması oldu. Aslında Fikret Orman'ı ve başkanlığını tasvip etmemiş biri olarak, doğruları söyleyip onunla arası bozulan eski bir arkadaş olarak, 'Biz 330 milyon dolar borçla devraldığımız zaman gemiyi yüzdürmek zorundaydık, yüzdürdük diyor. O dönemde başkan da vardı, şimdi o devraldı o yüzdürmeye çalışıyor' diyor. 'Bu borcun altından kalkılamayacağı çok net' diyor. Doğru bir konuşma. Zaten artık Fikret Orman'la uğraşmanın bir anlamı yok. Görülen bir tane yanlış varsa adalete intikal eder ve onlar uğraşır. Orman'la uğraşmak fayda değil zarar getirir."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ