İşte Akpınar'ın açıklamaları:


"YAMANTÜRK'ÜN ADAYLIĞI..."

Divan Kurulu Başkanı Sayın Tevfik Yamantürk'ün başkan adaylığı ile ilgili olarak, Beşiktaş Kulüp Tüzüğü 33. maddesinin d bendinde "Divan Başkanlık Kurulu ve üyeler Kulüp Başkanlığına veya Yönetim Kurulu üyeliğine aday olmak istedikleri takdirde 1 ay önceden istifa ederler. Bu durumda, Divan Başkanlık Kurulu üyelerinin, yedekler dahil dört sayısının altına inmesi halinde, Divan Kurulu'nun en eski divan sicil numarasına sahip üyeleri ile Divan Başkanlık Kurulu 7 kişiye tamamlanır." ifadesi bulunuyor. Tüzükteki bu yasal koşullara uyan herkes aday olabilir. Aidatını düzenli ödemişse, seçme seçilmesürelerini doldurmuşsa tüm kongre üyeleri Başkan adayı olabilir. Sayın Yamantürk tüzükteki bu maddeye uygunluk göstermiyor. 30 gün önceden istifa etmediği için sayın Tevfik Yamantürk önümüzdek seçimlerde başkan adayı olamaz. Zaten adaylık düşüncesi olsa gerekeni yapar, bunu çoktan açıklar, kadrosunu oluşturup çalışmalara başlardı diye düşünüyorum. 

"AHMET NUR ÇEBİ'NİN LİSTESİ..."

Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi henüz resmi olarak adaylığını açıklamadı. Bunun için öncelikle başkan adayı olmak için gereken 250 imzayı toplayıp adaylık başvurusunu yapması gerekli. Sayın Başkan gerekli sayıda imzayı toplamıştır, bu hafta içerisinde adaylığını açıklayacaktır. Adaylık başvurusu yapacak kişilerin 19 Mayıs Perşembe, saat 17.00'ye kadar süreleri bulunuyor. Sayın Ahmet Nur Çebi de bu tarihe kadar listesini oluşturup adaylığını resmi olarak açıklayacaktır. Adaylık başvurusunu yaptıktan sonra başkan adaylarının verdikleri Yönetim Kurulu aday listesinde değişiklik yapmaları için bir haftalık bir süreleri olacak. 26 Mayıs tarihinde Yönetim Kurulu listeleri de artık son şeklini alacak. Sanıyorum Sayın Çebi de şu an Yönetim Kurulu listesi üzerinde çalışmalar yapıyordur. Fuat Çimen Bey şu an tek resmi aday, o da listesini Divan'a sundu ve 26 Mayıs'a kadar bu liste üzerinde düzenleme yapma hakkı bulunuyor.

"4 SEÇİM, 9 ADAY"

Beşiktaş 29 Mayıs'ta Yönetim Kurulu ile birlikte toplam 4 kurul seçimi yapacak. Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Seçme ve Sicil Kurulu'nda da adaylar Beşiktaş'a hizmet vermek için mücadele edecekler. Toplam 9 aday var, her biri oy pusulası için bir renk belirleyecek. Renk seçimi yapıldıktan sonra artık genel kurulun takdirini bekleyeceğiz. Biz de Disiplin Kurulu için daha önce listemizi hazırlayıp bildirmiştik. Karşımızda da Özgür Mert Balcı kardeşimiz, listesiyle birlikte aday olarak bulunuyor. Biz de dahil olmak üzere tüm kurullara aday olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Demokratik ve sonucunda Beşiktaş için en hayırlı sonuçların ortaya çıkacağı, genel kurul iradesiyle göreve layık görülenlerin görevlerini başarıyla yerine getirecekleri güzel bir seçim olmasını temenni ediyorum.

Doruk KOÇ /  Duhuliye