Güneş’i iyi tanıyoruz, kalede böylesi bir rotasyona gidiyorsa, haklıdır. Çünkü Karius’un Süper Lig’de inişli-çıkışlı bir performansı var. Bir kurtarıyorsa, iki yiyor misali!

Güneş sabırlıdır, artı kantarı iyi tartar, baktı olmuyor, adına-sanına bakmaz yedeğe çeker. Neticede Tolga da yılların tecrübesi, en azından küsmüyor, sırasını bekliyor. Elbette Gökhan Gönül’ün sakatlığı Beşiktaş için handikap.

Ne var ki, Güneş hoca bu alana Necip’i çekti. Formsuz olan Tolgay’ın yerine ise genç Dorukhan’a görev verdi, iyi de yaptı. Genk karşısında rotasyondan golcü Vagner Love ve Larin de nasibini aldı!

Genk’in oyun şablonu belli... Rakip, geniş alanı iyi kullanan, çabuk paslarla ofansa çıkan bir ekip. Beşiktaş rakibin bu anlayışına üçüncü bölgede yoğun pres ve baskı yaparak karşılık verince, Genk pek etkili olamadı ilk yarıda. Hani derler ya, “Her şerde bir hayır vardır...”

Nitekim Lens yürürken arka adalesinden sakatlandı, yerine Mustafa Pektemek girdi. Babel asıl yerine döndü, görevi Mustafa’ya devretti. Nitekim Pektemek maçın 16. dakikasında Quaresma’ya nefis bir asist yaptı, Portekizli yıldız şık bir vuruşla, Kartal’ı öne geçirdi. Ahh Pektemek ahhh... Ne güzel asist yaptın, ama o 20. dakikada topu kaleciye nişanlamanı sana yakıştırmadım. Buz gibi net pozisyonu gole çevirsen, Genk hem oyundan düşecek, hem de Kartal grupta avantajlı konuma geçecekti, nerdeeee!

İbreyi Beşiktaş’a çevirirsek... Kartal 90 dakika müthiş bir mücadele ortaya koydu, üçüncü bölgede öyle bir baskı yaptı ki, rakibine ne nefes aldıracak vakit bıraktı, ne de kalesinde ciddi bir tehlike yaşadı. Taaa ki 88’de Berge’nin attığı skoru eşitleyen gole ve uzatma dakikalarına kadar! Oynayan, pres yapan, üreten yine Kartal’dı ikinci bölümde.

Gelin görün ki, fırsatlar her ne hikmetse golle bir türlü taçlandırılamadı! Yine Quaresma’nın Babel’e “al da at’ dediği gibi! Tam tamına dört gol pozisyonu var Kartal’ın hangisini saysak, birini attılar, üçünü bozuk para gibi harcadılar!

Onca iyi futbolun, onca emeğin karşılığı beraberlik olmamalıydı... Eeee sen atamazsan, elin oğlu gelir, faturayı keser! Kartal’ın futbolundan keyif aldık, ama skordan aslaaa, kahrolduk!

Bilal Meşe / Milliyet