Yapılan anlaşmaya göre, neredeyse kulübün alacağı bütün kararlar Ziraat bankasının onayından geçecek. Biraz daha açalım, örneğin Beşiktaş transfermi yapmak isteyecek, önce almak istediği oyuncunun mali şartlarını banka yönetimine bildirecek, banka onay vermezse o transferden vazgeçilecek.

Veya Beşiktaş Dorukhanı sattı diyelim, aldığı bonservis ücreti bankaya gidecek. Ziraat bankası bütçenin tamamında söz hakkına sahip, gelirler dahil herşey bankanın kontrolünde olacak. Beşiktaş belirlenen bütçenin üstüne çıkamayacak.

Bir adım daha ileri gidersek, Beşiktaş kulübünün ileriye dönük yarattığı bütün ekstra gelirler de, bankanın hesabına geçecek.

Trabzonspor ve Beşiktaş’ın bu şartlara imza atıp, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın imzalamaması kafalarda soru işareti bırakmıştı. Galatasaray mevcut şartları bildiğinden, transferlerine engel olunmasın diye,ziraat bankası ile anlaşma masasına, transferlerini bitirdikten sonra oturacağı öğrenildi. Fenerbahçe ise Ziraat bankasının şartlarını öğrendikten sonra, biz bu şartlara imza atamayız diyerek masadan kalktı.

Uzun lafın kısası, kulübün neredeyse kontrolü Ziraat bankasına geçmiş oldu, yeni başkan Ziraat bankası diyebiliriz.

Duhuliye.com / Özel Haber