Kartal'ın gelecek sezon için transfer çalışmalarına ligin son haftalarına girilmesiyle birlikte hız verildi.

Bu sezonki aksililkleri yaşamak istemeyen siyah-beyazlı ekipte bu kez yönetim işini daha garanti şekilde bitirmek istiyor.

Hem elindeki iskelet kadroyu korumak isteyen Beşiktaş, hem de kadrosuna yeni dahil edeceği yıldız isimler ile elini güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu doğrultuda yerli oyuncu ağını da genişletmek isteyen siyah-beyazlılar ligin önemli isimlerini de gündemine almış durumda.

Beşiktaş'ın transfer listesindeki isimlerden biri de F.Bahçe'nin de peşinde olduğu Halil Akbunar.

Yeni Malayaspor'dan devre arasında gündemine Mustafa Eskihellaç'ı da alan Beşiktaş, oyuncunun yüksek maliyeti nedeniyle geri adım atmak zorunda kaldı.

Malatya ekibinin oyuncuyu düşük bir ücrete bırakmayacağı öğrenildi. Bu kapsamda görüşmelerine devam eden siyah-beyazlı ekipte yetkililer fiyat makul bir seviyeye inene kadar bu transferi askıya aldı.

Mustafa'nın durumuyla birlikte Halil Akbunar, Beşiktaş'ın yeni gözdesi oldu.

Sağ kanat bölgesinde görev yapan futbolcu için temaslarını hızlandıran Beşiktaş'ta Halil'in tarzının Valerien Ismael'in planlarıyla örtüştüğü ifade ediliyor.

Kulübüyle 2026 yılına kadar sözleşmesi devam eden milli futbolcunun da Beşiktaş'a gelmeyece sıcak baktığı ifade edildi.

Beşiktaş'ın ise hala ilk tercihinin Mustafa Eskihallaç olduğu ve kulübünden bonservisini alması halinde transferini gerçekleştireceği ifade edildi.

Bonservis ücreti ödemek istemeyen siyah-beyazlı ekibin Halil'i B planı olarak düşündüğü belirtildi.

Öte yandan Halil Akbunar ile ilgilenen kulüpler arasında Fenerbahçe'nin de yer alması, oyuncuyu zor bir tercihe itecek.

İki kulüple de görüşmelerini sürdürecek oyuncunun tercihini ise daha çok forma şansı bulabileceği takımdan yana yapması bekleniyor.

Halil istikrarlı performansıyla takımının bu sezon da önemli isimler arasında yer aldı.

28 yaşındaki futbolcu takımıyla bu sezon 34 karşılaşmada görev aldı. Bu maçlarda 5 gol atan milli futbolcu 7 de asit üretti.

Kaynak: Fotomaç