Beşiktaş Kulübü eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı hakkında HABER1903'e açıklamalarda bulundu.

İşte Şeref Nasır'ın HABER1903'e yaptığı açıklamalar:

-YENİ TÜZÜK TASLAĞI ÜYELERE DAĞITILMADI-

Tüzük tadil taslağının Genel Kurul'a dağıtılmadığını ifade eden Nasır; "Çok samimi konuşuyorum. Bu tüzük tadilinde Genel Kurul'un 2014 yılında acilen tüzük tadil komitesinin toplanıp tüzük tadiline gidilmesi diye aldığı bir karar var. Çünkü UEFA kriterleri gündemimize geldi, bunları da hayatımıza geçirmek mecburiyetindeyiz. Ama her toplantıda Yönetim Kurulu'nu ikazımıza rağmen bugüne kadar tüzük tadil edilmedi ve camiamızın tüzüğü hiçbirimizde yok. Daha acısı ne biliyor musunuz? Hukuken konuşuyorum, benim elimde tadil olacak bu tüzük maalesef yok. Yönetim Kurulu tarafından üyelere bu iletilmedi. Ben daha evvel tüzük çalışmasında bulundum. 2003 yılında tüzüğümüz değişirken zaten ben Divan Kurulu Başkanı'ydım. Elimizde eski tüzüğümüz vardı ve yeni tüzük taslağı da üyelere dağıtılmıştı. Bu taslak üzerinden üyeler tabii ki o toplantıda fikirlerini beyan edecekler ve karar çıkacaktı. Gelin görün ki şu ana kadar öyle bir baskın var ki, ne yapacağımızı biz de şaşırıyoruz. Nasıl karar alacağız, maddelerin değişmesinde ne tür bir karar alabiliriz? Kendi açımızdan bizim de çalışmalarımız var. Tüzüğümüze bir tek adamlık gelecek diye duyuyoruz. Bu bizi çok üzüyor ve rahatsız ediyor. Bazı maddelerimizde de arkadaşlarımız ile fikir birliğine vardık. Orada bu maddeler geçtiğinde biz de kendi fikirlerimizi söyleyeceğiz." dedi.

-KARMAKARIŞIK BİR DURUM YAŞIYORUZ-

Genel Kurul üyelerine tüzük tadili hakkında yeterli bilginin iletilmediğini belirten Nasır; "Kararı verecek olan Genel Kurul'dur. Yeni tüzük taslağının Genel Kurul'a verilmesi lazım. Camiaların en üst organı Genel Kurul'dur. Maalesef bu güne kadar Genel Kurul üyeleri hiçe sayıldı. Hiçbirimizin elinde tüzüğümüz yok. Arkadaşlarımız bunun üzerinde nasıl çalışacaklardı ve ne tür bir değişiklik yapmak isteyeceklerdi? Maalesef yok. Bu bizi üzüyor. Şahsım adına üzülüyorum. Yöneticilik ve başkanlık yapmış kulübün çok eskileri olan arkadaşlarımızla toplantılarda görüşüyoruz. Herkes bu hiçe sayılmasından üzüntü duyuyor. Pazar günü yapılacak seçimde hangi maddeyi kabul edecekler? Ne yapacaklar? Bu tüzük dernekler masasına gidip onaylanmadıktan sonra geçerli değildir. Karmakarışık bir durum yaşıyoruz. Üzüntüm bundan kaynaklanıyor. Yönetim herhalde kendi isteğine göre tüzüğü Genel Kurul'un önüne sunup geçirmek istiyor gibi bana geliyor. Bu yanlış bir şey. Beşiktaş camiasının, bütün Genel Kurul'un anayasasını herkesin bilmesi ve fikrini beyan etmesi lazım." diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER