Kaya Çilingiroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"YANLIŞ BİR PLANLAMA YAPILDI"

"Şampiyonlar Ligi'nde başarısızlardı. Yanlış bir planlama yapıldı ve Şampiyonlar Ligi'ni tanımadıkları çok belliydi. B planları yoktu. Sergen Yalçın'ın gitmesi halinde kimin geleceği gibi. Önder Karaveli kararının da arkasında duramadılar ve 3. hocayı buldular. Takımda çok eksikler var, gelirler ve kur durumu belli. Yayın geliri olarak da rakiplerinin gerisinde. Gelirler böyleyken yeni sezon kadrosu nasıl planlanacak bilmiyorum. Bir de seçim var. Çok başarılı bir sezon olmadığı gerçek ama her sezon da şampiyon olunacak diye bir şey yok."

"YENİDEN YAPILANMA DİYORSAN CAMİANI BUNA HAZIRLAMAN GEREKİR"

"Yeniden yapılanma düşünüyorsan o zaman camianı da kamuoyunu da buna göre hazırlaman gerekir. Trabzonspor'un başkanı da camiasının buna ikna etti, 3. senesinde şampiyon oldu. Yeniden yapılanma diyip ben seneye de Teixeira ya da Pjanic gibi futbolcu görmeyeyim. Genç al, sabret ve başarıya ulaş. Ama bunu yapabilecek bir yönetim var mı soru işareti.

"FUAT ÇİMEN'İ TANIMIYORUM"

"Adaylardan Fuat Çimen'i tanımıyorum. Belki de benim ayıbım. Ama bir Divan Kurulu üyesi olarak Beşiktaş kulübüne başkan adayı olan birinin ne iş yaptığını, neler yaptığını bilmem lazım. Hedeflerini, yönetimini, hiçbir şeyini bilmiyorum, en azından bana gelmedi. Kendisini de eleştirmeyelim ama bu tip adaylar çıkar. Seçilir mi bilmiyorum. Bana ulaşamadığına göre kimseye de ulaşamamıştır."

ÇEBİ VE TRANSFER YORUMU

"Ahmet Nur Çebi'nin de yeni yönetimine ya da programına dair henüz bir şey yok. Ama yine de seçilir. Yine bir aşağı bir yukarı şekilde ilerlenir. Ben Beşiktaş'ın gelecek 3 yılda ne idari ne de sportif önümüzdeki 3 seneyi tamamlanacağını düşünmüyorum. Gelirler belirsiz. Ortada TFF Başkanı yok. Yayın gelirinden ne geleceği belli değil. Transfer neye göre yapılacak? 15-20 milyon Euro'luk bir bütçe var. Belli ki 2 tane stoper alınacak. 2 kanat, 2 tane de forvet oyuncusu alman lazım. Bir de kaleci sıkıntısı var bana göre. Ersin'le gidersin de kör topal gidersin. Beşiktaş uzun süredir kaliteli bir kalecisi olmadan oynuyor. Ersin'i kimse de almaz. Transfer haberlerinin gerçek olduğunu düşünmüyorum. Yan topu olmayan bir kaleciyi kim o paralara alsın? Rıdvan da o kadar çok üst düzey bir oyuncu değil, yetenekli, kabiliyetli, çevik bir oyuncu. Ama öyle abartıldığı kadar değil, büyük hayaller peşinde koşmayalım yani. Çok önemli bir oyuncu olacağını zannetmiyorum hiçbir zaman. Umut Meraş da aynı şekilde o arada gider, idare ederler. Zaten baktığın zaman Türkiye genelinde son kırk senede kim var sol bek? Sol bek yetişmiyor. Stoper yetişmiyor. Uğurcan 30 milyon Euro'lardı. Marcao'ya 25 milyon veriyordu birileri. Bu ülkede bir tane ciddi transfer vardı Cenk Tosun, onun da ne olduğunu gördük. 23 milyon Euro'ya satıldı. Bir de Cengiz satıldı. Onun dışında hani öyle bu ülkelere 15-20 milyona falan kim futbolcu satabilir. Milli takım, üçüncü ligde oynuyor Uluslar Ligi'nde"

"BURAK VE CENK KEŞKE OLSA"

"Burak Yılmaz transferi keşke olsa. Burak, 35-36 yaşında bile şu andaki forvetlerden daha fazla gol attı. En az 15-16 gol atar, 5-6 asist yapar. Tecrübesiyle bile bir sene daha idare eder seni. Cenk Tosun uzun süredir sakattı. Ama gol vuruşları çok düzgün. Bir oyuncu şans olmayınca sakatlıklar senden kurtulmaz bir şekilde. Yani onun fiziksel olarak da bir dezavantajı var ama Burak öyle değil. Burak'a baktığın zaman yani Türkiye'de hep iş yapar yani. Ölüsü yapar. Şu anda Fenerbahçe'nin de yok, Galatasaray'ın da yok doğru dürüst bir tane forveti."

"GENÇ HOCALAR VAR AMA MİLLİ TAKIM'I KUNTZ'A VERİYORSUN"

"Yeni hocalardan Emre Belözoğlu var, Ömer Erdoğan varNuri Şahin var. Ama Milli Takımı Kuntz'a vermişim. Niye vermişim? Yani neden? Bu çocuklarda olmayan ne var ya? Size güven yok. Sonra adalet yok. Hakemlerde bir tane markan vardı, Cüneyt Çakır. O da sayende işte Dünya Kupası'na gidemiyor. Futboldaki tek marka. Bu kadar hakem konuşulan bir futbol ligi var mı? Zaten markan yok, güvenin yok. Zaten bunu beceren veya beceremeyen yöneticiler devamlı biri gidip geliyor."

"PJANIC GOL ATAMADAN BİTİRDİ!"

"Pjanic'e o kadar övgüler düzüldü. Gol atmadan ligi bitirdi. 4 tane asist yaptı o da ilk başlarda. Ama bir iki pas attı diye herkes tarafından övüldü. Sonra diyorlar burayı çok sevdi. Ben de severim böyle 20 maç oynayıp yatarsam. Bu durum 2023'e kadar idare eder. Sonra bütün kulüpleri büyük sıkıntılar bekliyor."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ