Attila Gökçe'nin açıklamaları şöyle:

"GEÇEN SEZON EN ÇOK SIKINTI VADEDEN TAKIMDI"

"Geçen sezon açıldığı zaman, en çok sıkıntı vadeden takım Beşiktaş'tı. Ama Sergen Yalçın futbolcuları ile öyle bir beraberlik kurdu ve sistem inşa etti ki, Beşiktaş'ın ligde yenemediği takım kalmadı. Beşiktaş'ı yenecek takım da çok azdı. Yenilgiler alsa da bunlar şampiyonluğuna halel getirmedi. Dar kadro içinde, becerikli, üst düzey form gösteren Ghezzal, Rosier, Larin, Aboubakar, N'Koudou, Rıdvan, Josef, Mensah, N'Sakala vardı. Ve 'Benim kaleciye ihtiyacım yok' diyerek genç Ersin'le şampiyon oldu ve halen devam ediyor."

"SORUMLULUĞU ALMIYORUM DEMESİ DOĞRU DEĞİL"

"Ama bu yıl Şampiyonlar Ligi'ne girileceği için -ki bundan sonra Türkiye'de Şampiyonlar Ligi'nde oynayan şampiyon görmek zor- transfer hamleleri istedi yönetimden. Sonrasında yönetime karşı soğuk bir tavır sergiledi sözleşmesi yenilenmiyor diye. Sonra da ücreti yükseltildi. Ardından değerli transferler istedi. Batshuayi, Miralem Pjanic, Çin'e gidip 1 senedir forma giymeyen Alex Teixeira alındı. Bunlar o kadar ucuz transferler de değil. Menajerler ikna ettiler Beşiktaş'ı. Sonrasında Kenan Karaman,Salih Uçan alındı ve hiçbiri kendisinden beklenen katkıyı sağlayamadı Beşiktaş'a. Ve 'Ben sorumluluğu almıyorum' dedi. Bu çok yanlış bir şey. Şenol Güneş bile onca kayıptan sonra 'Sorumlusu benim' demişti. Antrenörlerin 'Sorumluluğu almıyorum' demesi doğru değil. Teslimiyet manasına gelir. Siz hem teslimiyetten hem de kabullenmişlikten yakınacaksınız hem de sorumluluğu almıyorum diyeceksiniz. Sorumluluğu alasınız ki hesap sorasınız." 

"TAKIM YENİ OYUN SETLERİ OLUŞTURMUYOR"

"Beşiktaş'ta antrenman ve sağlık konuları, üzerine erişilmeyen konular. Medyanın da bu konuya sağlıklı yaklaştığını söyleyemem. Ama Beşiktaş'ın iyi antrenman yapsa bu kadar sakat vermeyeceğini söyleyenler var, takım oyunun bozulduğunu, yeni oyun setlerinin oluşturulmadığını söyleyenler var. Yeni transferlerin Beşiktaş'a gelirken sakatlık ve sağlık problemleri nasıl izlendi gözlendi bilmiyorum. Araştırılsaydı fizik kapasiteleri anlaşılırdı." 

"YALÇIN'IN YERİNE HOCA TARTIŞAN GRUPLAR VAR"

"Beşiktaş ligde 13 haftada 5 yenilgi aldı. Şampiyonlar Ligi'nde de 5 yenilgisi var. Bence bu doğrudan doğruya teknik ekiple yönetimin paylaşacağı bir sorundur. Yönetim, bu kadar transfer gerçekten iyi inceledi mi? Sergen Yalçın mı istedi bunları, ısrarla istediği söyleniyor. Kısacası Beşiktaş son yıllarda yaşamadığı kadar sıkıntı yaşıyor. Sergen Yalçın'ın yerine hoca tartışan gruplar var. Bu da hoş bir şey değil. Ayrılık hiçbir şekilde doğru değil. İkinci tehlike Sergen Yalçın sıkılırsa bırakıverir. Önlem alıp düzeltemiyor ise yönetimin desteğini yeterli şekilde hissetmezse, futbolcularla iletişimi istediği gibi kuramazsa bırakıverir. Zaten bir yıllık sözleşmesi var. Tazminat mazminat hesapları da yapmaz. Sergen Yalçın hevesi kaçtığı zaman durmaz iş başında. Şampiyonluktan bahsetmek bu dakikadan itibaren çok söz konusu değil. Hiç ışık vermiyor Beşiktaş."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ