Demirtaş'ın sözlerinden öne çıkanlar şu şekilde:

KANAT BEKLERİNE DOKUNUŞ YAPMASI GEREKİYOR 

Rıdvan konusu özellikle yerli oyuncu konusunda kritik. Beşiktaş'ın ilk 11'e yazması gereken üç tane Türk oyuncusu var. Rıdvan bu konuda çok el rahatlatan bir oyuncuydu. Yalnız, Beşiktaş bu noktada krizi fırsata da çevirebilir.

Şöyle ki; bence Beşiktaş'ın 3-4-3'ünün daha da gelişmesi için kanat beklerine dokunuş yapması gerekiyor. Yani bir tarafta Rosier olacaksa ya da bir tarafta Rıdvan olacaksa diğer tarafta daha merkezleşen, orta saha oynama yetisi olan, hatta skora destek verme yetisi olan bir oyuncuya gidilmesi gerekiyor. 

HEM DESTEK VERECEK HEM TOPSUZ KOŞULAR YAPABİLECEK BİR OYUNCU 

Belki Rıdvan'ın satışı planlanmayan bir satıştı ama oradan gelecek gelirle sol kanat bekine bu tip bir oyuncu alınabilir. Yabancı bir oyuncuya da gidilebilir. Hem oyun kurulurken ortadaki ikiliye destek verecek hem de topsuz koşularıyla, eskiden Ghezzal'ın Larin'i gördüğü gibi görebileceği; Muleka ve Weghorst alan savunmasının içerisinde biraz zorlandığı anda en dışardan sol kanat bekinden yapacağı ekstra koşularla skora destek verecek bir oyuncu bu oyunu çok daha esnek hâle getirir diye düşünüyorum. 

KENDİSİNİ FENERBAHÇE KARŞISINDA KANITLAMIŞ BİR OYUNCU

Tabi burada Türk oyuncular kim olacak konusu oluyor? Josef'in sakatlığı sonrası Emirhan’ın ilk 11'e yerleşmesi çok olası. Ki, uzun zamandır normalde Josef sağlıklıyken de, formasyon bu olacaksa ideal ikilinin Emirhan ve Gedson olması gerektiğini düşünüyordum.

Emirhan yaşına göre fizik olarak çok iyi durumda. Daha da çalışıyor. Ve bunu resmi lig maçlarında da kanıtlamış bir oyuncu. O dönemde, ligin en formda takımı karşısında, Fenerbahçe karşısında kanıtlamış bir oyuncu.

Fenerbahçe'ye karşı ikili orta sahadan biri olarak o yükü kaldırmış bir oyuncu. Üstelik bu kez yanına daha tempolu bir oyuncu geliyor; Gedson Fernandes. Bu sebeple yerli rotasyonunda ilk 11'e kesinlikle yazılacak üç oyuncudan birisi Emirhan olabilir.