Beşiktaş taraftarı maç başlamadan önce 'Nasıl oynarız, nasıl maç olur?' dan önce 'Hakem acaba bugün ne yapacak?' diye düşünüyor..
MHK ve VAR sezon başından beridir yeteri kadar Beşiktaş'ı üzdünüz yetmedi mi? Futbol kuralları değişti bizim mi haberimiz yok? 
Şampiyon belli oldu ama sanırım verdiğimiz avanslar devam ediyor; Wellinton’un eli öncesi yapılan faulu hakem görmedi diyelim, VAR’a rağmen penaltı çalındı! Şaşırdık mı, tabii ki hayır...
Ne istiyorsunuz bu kadar Beşiktaş'tan. Nedir alıp veremediğiniz!  
Hakem hataları yüzünde bu sezon Beşiktaş'ın birçok puanı gitti. Liderle arada bu kadar çok puan olmasının sebeplerinden biri de hakemler.
Bunu sadece bizler değil, bütün spor medyası söylüyor.
Fransız hocanın oyun felsefesinde her zaman öne doğru oynamak var.
Yani dikine oynayıp  en kısa sürede rakip kaleyle buluşmak.
Beşiktaş yönetimi Fransız hocayı Sergen Yalçın gittikten sonra  getirmiş olsaydı şu an belki farklı bir noktada olacaktı.
Bu teknik adamın vücut dili, kenar yönetimi mükemmel. İsmi ilk duyulduğunda bir çok kişi bu adam kim, ne başarısı var diyordu demek ki önyargılı olmamak gerekiyor.
Beşiktaş yönetiminin tek tesellisi sezon sonu bir çok oyuncunun sözleşmelerinin biteceğidir. 
Ayrılacak olan sözleşmesi bitecek olan hiçbir oyuncu ile masaya oturulmamalı, derhal yollanmalı. 
Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmak için kadro mühendisliğini yönetim kurulu şimdiden yapmalı. Son dakikayı beklememeli.   
Savunmada oynayan oyuncular ne ofsayta aynı anda çıkabiliyor, ne de defans arkasına koşan rakipleri kovalayabiliyor. Önümüzdeki sene için yerli stoper transferleri şart.
Seneye yerli oyuncu sayısı artacak, Beşiktaş'ın en büyük şansı  takımda bulunan bir önceki yönetimin aldığı yabancı oyuncuların kontratlarının sezon sonunda bitmesi, bu şekilde kulüp ciddi bir yükten de kurtulmuş olacak.
Artık ligde eskisi gibi büyük-küçük takım kalmadı, makas daraldı, her türlü sonuca açık bir maratona hazırlanmak lazım.  
Transfer sezonunu da şimdiden planlama şart. Eksik bölgeler belli. 
Takımın omurgasını sağlam tutmalı yönetim (kaleci, stoper, orta saha, santrafor). 
Omurgasız takımlar ancak günlük başarılarla avunurlar, asla hedefe ulaşamaz.
Beşiktaş taraftarı her zaman yenildiği zaman bile sahada formasının hakkını vereni sever.
Yetenekleri sınırlı olabilir,
Yetenekli olup o gün formsuz da olabilir ama karakter, bir oyuncu için çok önemli.
Tosic, Quaresma, Fabri, İlhan Mansız, Olcay Şahan, Pascal, İbrahim Üzülmez gibi Rosier de son zamanlarda iz bırakan sahadaki asi ruhundan  dolayı unutulmayanlar arasına şimdiden girmiş durumda. Yeni alınacak oyuncularda aranan özellik bu olmalı.