Larin santrforda elinden geleni yaptı ama bir Aboubakar değildi. Asıl mesele ise solda görev yapan N’Koudou’nun ‘Les MisÈrables’ı oynamasıydı. Beşiktaş’ın kalan maçlarda Aboubakar’ı yetiştirip önde oynamak dışında ilacı yok.

Beşiktaş maça çok iyi başladı. Lakin N’Koudou, Özlem Tekin’in efsane şarkısı ‘Laubali’nin bile karşılaştırınca göreceli olarak ciddi kalabileceği kadar laubaliliğin şahikası bir penaltı at(amay)ışıyla topu Korcan’a teslim etti. Hemen ardından son dönemde önce yedeklikten alternatifliğe oradan da forma adaleti sonucu ilk 11’e terfi eden Oğuzhan’ın sakatlığı işleri Beşiktaş aleyhine tersine çevirdi. Larin santrforda elinden geleni yaptı ama bir Aboubakar değildi, asıl mesele ise solda yardımcı forvette çok verimli oynayan Larin yerine N’Koudou’nun onun anlayacağı dilden ‘Les MisÈrables’ı (Sefiller) oynamasıydı! Mensah ise ‘Les MisÈrables’ı bile oynayamadı!

‘Tecrübeli’, en kötüydü

Yine de 2. yarıya göre göreceli olarak daha az kötü bir ilk yarı toplamı oynadı Beşiktaş. Devre sonunda Kulusic adeta Aboubakar yerine bir son vuruş yaptı kendi kalesine. 2. yarı başında Tudor-Bilic sonrası Vida hariç adeta lanetlenen Hırvat stoperliği çizgisine devam ederek bir kendi kalesine daha gol attı Kulusic! Avrupa’nın yaş ortalaması en yüksek ligi yani sadece adı süper olan ligimizde bir kez daha ‘tecrübeli’ oyuncu oynadığı takımın en kötüsüydü. Beşiktaş da 2. yarıda 1. yarıdakinin tam tersiydi.

Beşiktaş geriye yaslandı

Sezon başında Welinton’u sebep olduğu penaltılar nedeniyle eleştirmek hakkaniyetli olsa da bu maçın ilk yarısında isabetli isabetsiz toplamda sıfır şut atan Ankaragücü’nün 2. yarıda Beşiktaş’ı bu kadar geriye yaslaması sonrası faturayı sadece Welinton’a çıkarmak haksızlık ve taktiksel analiz yanılgısı olur! Benzer şekilde Gökhan Töre de penaltıya sebep olmadan önce altıpastan ekstra stoper gibi kademeye girip golü engelledi: Beşiktaş’ın kalan haftalarda Aboubakar’ı maçlara yetiştirip geriye yaslanmak yerine en iyi yaptığı işi yapıp önde oynamak dışında bir ilacı yok gibi!

Fanatik