Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"GHEZZAL 10 NUMARAYA GEÇEBİLİR"

"Olumsuz tablo birden bire bir gecede olumluya döndü. Demek ki çok yakın takiptelerdi bu isimleri, yönetim kurulu ve sportif direktör Ceyhun Kazancı. Stopere de en son İstanbulspor'dan Emre Can geleceği belirtildi. İyi bir takviye. Atiba'yla bir yıl daha sözleşme yapıldı. Orta sahada sıkıntı yok. İfade etmek istiyorum ki Muleka ve Weghorst'un da gelmesiyle galiba yeni sezonda Ghezzal'ı yeni görevinde, 10 numara pozisyonunda göreceğiz ama ağanın eli tutulmaz derler. Yönetim son dakikada bu güzel gidişe yeni bir on numara ekleyerek işleri daha da iyi hale getirebilir. Tabii bu benim bir varsayımım."

"YILLARDIR SEZONA BAŞLANIP YAMA YAPARAK İLERLENİYORDU" 

"Beşiktaş yıllardır sezona başlayıp kadroya yama yaparak ilerliyordu. Şu anda sezonun başında yüzde 95 hatta yüzde 99 açıkları kapattı diyebiliriz.. Şu anda İsmael de bu gidişattan çok memnundur. Çünkü bugüne kadar Beşiktaş'a gelen teknik direktör sevgili Sergen Yalçın dahil hep böyle kiralık döneminde acaba nereye onarabiliriz? Nereyi çaba göstererek organize edebiliriz şeklinde devam ediyordu. Bu sene yeni transferler sezon öncesi kampına katılarak arkadaşlarıyla uyum sürecinin geçirecekler. Sezonun ilk maçı olan Kayserispor maçına hazır bir Beşiktaş görme inancını taşıyorum. Önce yönetimi kutlamak lazım. Sonra sportif direktör ki biraz evvel ifade ettim; bu oyuncuların peşindelermiş. Çünkü bunlar bir günde yapılacak transferler değil. Demek ki bu flört ve nişan dönemi evlilikle sonuçlandığına göre geçen sezon içerisinde oyuncularla ilgilenilmeye başlanmış. Dolayısıyla kutlarız ve alkışlarız sadece."

"HAZIRLIK DÖNEMİNDE TEST EDEBİLECEK"

"Bu hazırlık döneminde rakipler de geçmiş yıllardakine göre güçlü. Yani İsmael takımı iyi bir şekilde tes edebilecek. Tüm detayları görerek hazır hale gelecektir. Bir teknik direktör için bunlar sevindirici hususlar. Çünkü teknik direktör, takımı inşa ederken eğer yönetimin elinde kasa düşüklüğü söz konusu ise ben bu şekilde yetinirim demek de kendini ortaya koyuyor ve bu da hem kendi kariyeri açısından hem çalıştırdığı kulüp açısından da çeşitli sakıncalar ortaya çıkarmış oluyor. İsmael'in de bu transferlerde çok hoşnut olduğu, hafif gülümsemelerin birazcık böyle daha kahkahaya dönüştüğünü düşünüyorum."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ