Teknik Direktör Yılmaz Vural, Beşiktaş’ın performansını değerlendirdi. Vural, Beşiktaş’ın kadro kalitesi düşük ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'IN KADRO KALİTESİ DÜŞÜK

Beşiktaş dün, kendi saha ve seyircisi önünde, kazansa "şampiyonlukta ben de varım" diyebileceği çok önemli bir maçı kaybetti. Beşiktaş takımı aslında iyi oynadı, iyi mücadele etti. Bütün oyuncular kapasiteleri doğrultusunda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı ancak uzatma süresiyle birlikte yaklaşık yarım saat boyunca on kişi oynayan rakibine karşı maçı çevirmeyi başaramadı. Dün ben de maçtaydım, taraftar yine müthiş destek verdi ama olmadı. Yönetim değişikliğinden sonra yakaladığı 6 maçlık seri sonrası yeniden büyük bir düşüşe geçti. Ara transferde takımı güçlendirmesi gerekirken bu defa da mali engellere takıldı. Büyük takımların hedefi şampiyonluktur, ikincilik bile başarısızlık sayılır. Bu kadro yapısıyla transfer de yapılamayan bir durumda, Allah Beşiktaş yönetiminin ve Abdullah Avcı'nın yardımcısı olsun.

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUKTAN KOPTU DİYEMEYİZ

Bütün bu olumsuzluklara rağmen yine de Beşiktaş için şampiyonluktan koptu diyemeyiz. Sonuçta oynanacak daha 16 maç var. Beşiktaş iyi gitmese de şampiyonluk yolundaki ezeli rakipleriyle arasında ne oyun anlamında, ne de puan anlamında çok büyük bir fark yok. Yukarıdaki tüm takımlar seri yakalayabilecekleri gibi, hepsi düşüşe de geçebilir. Beşiktaş ligin ilk yarısında 6 maçlık bir seri yakalamıştı. İnşallah böyle bir yükseliş daha yakalayıp yeniden şampiyonluğa ortak olurlar. Fakat kadro yapılarına baktığımızda özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Beşiktaş'a oranla şampiyonluk şansının daha yüksek olduğu da bir gerçek.

ABDULLAH AVCI FEDAKARLIK YAPTI, BEŞİKTAŞ DA YAPMALI

Abdullah Avcı Beşiktaş'a gelerek büyük bir risk aldı ve aslında fedakârlık yaptı. Başakşehir'de kurulu düzeni olan, oyunculara karşı ödemelerini günlük olarak yerine getiren, kendi ücretini de günü gününe aldığı bir organizasyondan türlü sıkıntılarla uğraşan ve bunlara rağmen şampiyonluk kovalayan Beşiktaş'a geldi. Beşiktaş'a da kendi kariyeri için yanlış zamanda, Beşiktaş'ın kötü bir döneminde geldi. Abdullah Avcı bu sezon Başakşehir'de kalsa, şampiyon olma şansı Beşiktaş'tan daha fazlaydı. Biz antrenörler üç büyüklerden teklif aldığımız zaman gereken bütün fedakârlıkları yaparak o göreve koşuyoruz. Abdullah Avcı yıllarca Başakşehir'de son haftalara kadar götürdüğü şampiyonluğu talihsiz şekillerde kaybetti. Bu sene Başakşehir yaşlı takım hüviyetinden kurtularak gereken yapılanmayı da yapmıştı. Avcı Başakşehir'de kalsa şu anki pozisyonundan çok daha rahat bir konumda olabilirdi. Sivasspor ve Başakşehir şampiyonluk için üç büyüklere göre daha şanslı çünkü borçları yok, ödeme sıkıntıları yok. Abdullah Avcı Beşiktaş'a bu ortamda gelmekle nasıl bir fedakârlık yaptıysa, Beşiktaş da bu fedakârlığa karşılık sonuna kadar Avcı ile yola devam etmeli. Bu olumsuzluklar içinde Sergen de gelse, kim gelirse gelsin aynı sorunlar yaşanacaktır.

 ÖNÜMÜZDEKİ 3 MAÇ HER SONUCA GEBE

Beşiktaş'ın önünde şimdi bir kupa rövanşı ve üst üste iki zorlu deplasman var. Erzurum'dan 3-2 mağlubiyetle dönmüş olsa da İstanbul'da turun favorisi yine Beşiktaş olacaktır. Ardından Göztepe ve Rize deplasmanları gelecek. Beşiktaş her ne kadar sorunlu bir dönem geçiriyor olsa da bu rakiplere karşı istediği sonuçları alıp dönecek gücü her zaman vardır. İnşallah bu üç maçı galibiyetle kapatıp biraz nefes alma şansları olur. Ancak bu 3 maçta kötü sonuçlar alınırsa, özellikle çok sevdiğim kardeşim Abdullah Avcı ile ilgili olumsuz anlamda her sonuca gebe bir ortam bizi bekliyor.

 duhuliye.com ÖZEL HABER