Yılmaz Vural Beşiktaş'ın son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Takımda bulunan futbolcularla ilgili konuşan Yılmaz Vural, Abdullah Avcı'nın Beşiktaş'ta nasıl bir etki getireceğini değerlendirdi. İşte Yılmaz Vural'ın çok özel değerlendirmeleri:

"Beşiktaş'ın transfer ihtiyacı var mı?

Beşiktaş, şampiyon olmak istiyorsa transfer yapmalı. Rakipleri transfer konusunda bu kadar atak yapmışken transfer mutlaka olmalı. Beşiktaş'ın bir yenilenmeye ihtiyacı var. Hem düşünsel hem kadro olarak...

Beşiktaş son yıllarda kaybettiği dönemlerde de ligin en iyi top oynayan takımıydı. Fakat Beşiktaş'ta hedefe yönelik golcü eksikliği vardı. Yani iyi top oynanıyo gözüküyo ama sonuç alınamıyordu. Bir kırılma oluyordu. İyi oynarken bir gol yiyordu. Olayı böyle bir perspektiften değerlendirdiğimizde atağa çıkan bir takımdı, ofansif oynuyordu ama kontrayı yediğinde kalesinde golle sonuçlanıyordu. Savunmaya takviye yapması lazım. Sağ bek, sol bek transferi gerekli Gökhan Gönül ve Caner Erkin'e alternatif olması şart. Stoper konusu var zaten.

Lens olmasa daha iyi...

Stoperlerin sık değiştirilmesinin olumsuz bir durum olduğunu ya da intibak süresinin olduğuna inanmıyorum. Oyuncu iyiyse, ona takımın taktiğini ne istediğini anlatabildiyseniz oyuncu oynar. Bugün gelir yarın sahaya çıkar. Mesela Lens Beşiktaş'a bir şey katmadı çabukluk katmadı bir şey vermedi. Olmasa daha iyi olur.

Abdullah Avcı başarılı olacak mı?

Abdullah Avcı çok yakından tanıdığım bir insandır. Çok çalışkan ve başarılıdır. Ekip çalışmasına özen gösterir. Kendini sürekli araştırma yaparak geliştirmeye çalışır. Yeteri kadar da deneyim kazandı. Avrupa'da da maçlara çıktı iyice tecrübe kazandı. Türkiye şartların iyi hocalardan bir tanesi. Beşiktaş'ta da başarılı bir yönetim sergileyecektir. Samet hocanın dönemine benzetiyorum. O da FEDA döneminde takıma dahil olmuştu. Şimdi de bir FEDA dönemi değil belki ama bütçe olarak önemli bir tasarruf içindeler. Ama en azından o döneme kıyasla oyuncu açısından Abdullah Avcı'nın elinde daha çok alternatif var.

Samet Hoca Beşiktaş'ın en zor dönemlerinden birinde gelmişti. Abdullah Avcı tabiki ondan daha şanslı bir dönemde takımın başına geçti. Bununla birlikte rakiplere baktığında Galatasaray ekonomisini biraz daha iyi bir noktaya getirmiş, gerekli mevkilere transferler yapmış hatta Falcao'dan falan bahsediliyor. Fenerbahçe'de yine transferler yapıyor. Büyük takımlar rekabeti zorlayacak takımlar oluşturuyor şuan.

Taraftar sabırlı olmalı

Abdullah Avcı konusunda taraftar sabırlı yaklaşmalı tabi eskisi gibi değil, taraftar artık daha bilinçli yaklaşıyor. Taraftarın eski aceleciliği yok. Beşiktaş iki sene şampiyonluk kazandı kalan iki senede her ne kadar şampiyon olamasada ortaya koyduğu oyun başarılıydı. Hücuma dönük ve gol atmayı hedefleyen futbol tarzıyla hep keyif verdi. Abdullah Avcı da bu oyun tarzını Başakşehir'de başardı. Başakşehir takımındaki futbolcular da çok mutluydu bu oyun tarzından.

Taraftar galibiyet için oynayan takım istiyor

Başarılı olmak isteyen bir takım kaleye yakın bir savunma anlayışında olamaz. Rakip kaleye yakın yapılan savunma her zaman galibiyeti getirir. Büyük takımın uygulaması gereken futbol anlayışı da budur. 34'te 34 yapmak için mücadele etmedikçe şampiyonluk beklenemez. Bu mantığı oluşturacak bir takım oluşturmak önemli. Beşiktaş iki yıldır şampiyonluğu kaybetti ama taraftar genel olarak takımın mücadeleci oyunundan dolayı mutluydu.

Hiç Şenol Güneş şampiyon olamadığı için taraftardan kötü bir eleştiri almadı. Herkes oynanan oyundan mutluydu ve maçlar 40 bin kişinin önünde oynandı. Taraftar artık kazanma gayretini gördüğü zaman kaybetsen bile senin o mücadeleni beğeniyor, destekliyor."

Duhuliye.com / Özel Haber / Erdal Cömert