İşte Yılmaz Vural’ın açıklamaları:

“SERGEN KARDEŞİM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM”
Sergen benim canım, çok sevdiğim kardeşim. Altyapısından yetiştiği, efsanesi olduğu Beşiktaş’ta çok önemli bir şampiyonluk yaşadı. Hepimiz o kadroyla, o imkanlarla Beşiktaş’ın şampiyonluğu hak ettiğini söyledik. Taraflı tarafsız herkes Sergen’in Beşiktaş’la şampiyonluk yaşamasından dolayı çok mutluydu. Bu şampiyonluktan sonra bu birlikteliğin çok daha uzun sürmesini bekliyorduk ama öyle olmadı. Sergen kardeşim için çok üzgünüm.

 

“MUTLAKA YENİDEN DÖNECEKTİR”
Fakat Sergen Beşiktaş’ta o kadar sevilen bir isim ki, son 15 maçta 2 galibiyeti olan bir antrenörün bu tabloyla Beşiktaş’ta devam etme ihtimali yok. Sergen’in yerinde bir başkası olsa şimdiye kadar çoktan yollar ayrılmıştı. Sergen’e bugüne kadar ne yönetim ne taraftar git demedi, kararı kendisi verdi. Bu çok büyük bir olay. Sergen kardeşim daha fazla yıpratmadan, yıpranmadan ve camiasını da düşünerek bu kararı aldı. Güzel ayrıldı, büyük başarılar yaşayarak ayrıldı. İlerde Beşiktaş’a mutlaka dönecektir.

 

“YÖNETİM KURULU DOĞRU KARAR VERMELİ”

Hoca kim olmalı, nasıl bir profil olmalı, bunu söylemek bize düşmez. Yönetim Kurulu bu konuda gerekeni yapar. Bu işi yapan, yaşayan onlar. En doğru kararı vermeleri gerekiyor.

“FUTBOL BU, BAZEN OLMUYOR”

Beşiktaş’ın mevcut durumuna bakarak sadece antrenör hatası var diyemeyiz. Şampiyonlar Ligi temposu, sakatlıklar, Beşiktaş’ın bu seneki gidişatında pek çok farklı etken var. Aslında puan kaybettiği maçlarda dahi şansı biraz yanında olsa bu maçların çoğunu kazanabilirdi Beşiktaş. Futbol bu, sen 20 kere gider atamazsın, rakip 1 kere gelir gol olur. Biz sezon başında kadrosunu koruyan, üstüne çok önemli takımlardan çok önemli takviyeler yapan Beşiktaş’tan rahat bir şampiyonluk bekledik. Bugün Trabzonspor için söylediklerimizi sezon başında Beşiktaş için söylemiştik. Ben Beşiktaş kadrosunun çok iyi olduğunu halen savunuyorum. Beşiktaş mutlaka toparlanma sürecine girecektir.

 

“DAHA HİÇBİR ŞEY BİTMEDİ”
Trabzonspor’un önemli bir kadrosu, büyük de bir avantajı var ama geride daha 23 hafta var. Alınacak çok önemli bir puan var. Trabzon buradan verir mi vermez mi bilemem ama lig bitti lafını kesinlikle kullanamayız. Ayrıca Fenerbahçe ve Galatasaray da ligde kötü gidiyor. Galatasaray Avrupa performansıyla durumu biraz dengelemeye çalışıyor. Alanya, Hatay, Konya yukarıdalar. Demek ki büyük takımlarla Anadolu takımları arasında o eski uçurumlar kalmamış. İyi organize olan, sistemi olan her takım yukarıda kalabiliyor, bunlardan uzaklaşan ligde de geriye düşüyor. Beşiktaş’ın bir an evvel maç kazanmaya başlaması lazım. Şampiyon olamazsa ikincilik, o da olmuyorsa üçüncülük, Türkiye Kupası, Süper Kupa… Kendi adına en iyi dereceyi zorlaması gerekiyor. Sezon başındaki Beşiktaş bugün bu duruma geldiyse her takım yakalanabilir, puan farkı kaç olursa olsun kapanabilir. Henüz hiçbir şey bitmedi.


Doruk KOÇ / Duhuliye